Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Šta je ono što ostaje zauvek?

Luka Vojinović 16.1.2023. Komentari

„M3GAN” je naučnofantastični horor film iz 2022. godine u režiji Džerarda Džonstona, scenarija Akela Kupera i priče Kupera i Džejmsa Vana, koji zajedno producira sa Džejmsom Blumom. U glavnim ulogama možemo videti Alison Vilijams i Vajolet Mekgrou, dok „M3GAN” fizički tumači dvanaestogodišnja Ejmi Donald.

Foto: printscreen

Priča prati veštački inteligentnu lutku koja razvija samosvest i postaje neprijateljski nastrojena prema svakome ko stane između nje i njene ljudske saputnice. Džema radi na programiranju M3GAN i projekat prezentuje njenom šefu koji poludi i zamoli je da digne ruke od projekta u potpunosti. Eksplozivna reakcija Džeminog šefa nije je sprečila da radi na ovom naučnofantastičnom čudu. Ona odlučuje da upozna njenu skoro usvojenu ćerku Kejdi sa M3GAN, što je odluka koja će je proganjati do kraja života. Dizajnirana da adaptira okolini, M3GAN kreće da se osamostaljuje što otežava Džemi da je kontroliše i stvari ubrzo kreću na levo.

M3GAN ples privukao je ogromnu pažnju na aplikaciji TikTok, a viralni momenat pomogao je da se pokrene priča o ovom filmu. Film je nakon premijere priznat od kritičara i gledalaca širom sveta, ocenjen je sa 96 odsto na portalu Rotten Tomatos. Ovaj neobični film nas navodi da sumnjamo na naše Barbike i da možda i nije toliko loša ideja da proverimo da li lutke u našim kućama imaju baterije ukoliko krenu da se dešavaju čudne stvari u našim domovima.

kultura,preporuka nedelje,megan,M3gan,preporuka filma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.