Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Počinje Festival nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade”

Lana Stanisavljević 11.11.2022. Komentari

Filmske projekcije u okviru osmog Festivala nezavisnog američkog filma „IndieBelgrade” biće održane u bioskopu „Cineplexx” u nedelju, 13. novembra sa početkom u 17 časova.

Foto: pexels.com

Prva projekcija jeste projekcija filma Ashgrove, ovogodišnjeg kanadskog ostvarenja Džeremija Lalondija. U ovoj futurološkoj melodrami govori se o naučnici koja traži formulu za spas vode na Zemlji. Ona je u krizi i povlači se na vikend pomirenja sa svojim skoro otuđenim mužem. Ubrzo shvata da od njihovog braka zavisi i formula za spas čovečanstva. U glavnim ulogama su: Amanda Brigel, Džonas Černik i Šoun Dojl. Film je osvojio nagradu za najbolji glumački ansambl na Kanadskom nacionalnom festivalu ove godine, a bio je i na festivalima Dances With Films, Glazgov i Cinequest.

U 19 časova biće prikazan film I love my dad. Reč je o ovogodišnjem ostvarenju iz Sjedinjenih Američkih Država u režiji Džejmsa Morosinija. Glavni lik ove komedije je razvedeni i beznadežni otac koji pokušava da se približi svom već odraslom sinu, predstavljajući se onlajn kao konobarica iz obližnjeg kafića. U glavnim ulogama su: Džejms Morosini, Paton Osvald i Klaudija Sulevski. Film je pobednik Festivala SXSW 2022, a u Čikagu je osvojio nagradu publike, a učestvovao je na festivalu BFI London.

Poslednja projekcija je zakazana za 21 čas kada će biti prikazan film Roving woman. Reč je o drami nastaloj u američko-poljskoj koprodukciji, u režiji Mihala Hmjelevskog. Film govori o devojci Sari, izbačenoj iz kuće svog dugogodišnjeg momka. Ona luta u ukradenom autu po obodu pustinje. Jedina uteha joj je CD sa ljubavnim pesmama nepoznatog vlasnika automobila. U glavnim ulogama su: Lena Gura, Džon Hoks i Kris Henli. Film je učestvovao na festivalima Tribeca 2022, Raindance i Tallin Black Nights.

Događaj je u organizaciji Niškog kulturnog centra i Doma omladine Beograda, a ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx.

kultura,festival američkog filma,Indiebelgrade festival,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.