Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava „Mileva Marić Ajnštajn” na sceni Narodnog pozorišta

Andrijana Milenković 8.11.2022. Komentari

U nedelju, 13. novembra od 20 časova u Narodnom pozorištu, biće izvedena predstava „Mileva Marić Ajnštajn”. Nakon predstave, svi zainteresovani mogu da poslušaju razgovor sa autorkom Jelenom Mile.

Foto: unsplash.com

Predstava govori o matematičarki, fizičarki i naučnici Milevi Marić Ajnštajn, koja je bila najveća ljubav Alberta Ajnštajna. Priča prati odnos Mileve i Alberta tokom studiranja, njihovu želju da budu muž i žena, onda njihov brak, a i probleme koji prate porodicu, kao i razvod koji se odražava na decu, ali najviše na najmlađeg sina Eduarda, kome je dijagnostikovana šizofrenija. Mileva je svoj ostatak život posvetila deci. U glavnoj ulozi nalazi se Jelena Mila, a u ulozi Alberta i najmlađeg sina Eduarda Miloš Anđelković. Prva premijera ovog komada je održana 8. maja 2018. u Stokholmu. 

Scenario i režiju potpisuje Jelena Mila, scenografiju i rekvizite radila je Amalia Orfelt, kostim Dragana Ognjenović, a produkciju Justin pozorišna produkcija i M.A.M.M.A. u saradnji sa ABF Stokholm uz podršku grada Stokholma. U projektu učestovovali su i Sabor frulaša Prislonica, UK Parobrod Beograd i Kuća Đure Jakšića. 

Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta po ceni od 500 dinara.

kultura,predstava,pozorište,Mileva Marić Ajnštajn,Albert Ajnštajn,Narodno pozrište Niš,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.