Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Italijanski filmovi pod okriljem zvezda

Ana Adamović 16.8.2022. Komentari

Ciklus filmova „Italijanski filmovi pod zvezdama”, u organizaciji Italijanskog instituta za kulturu i „Mladih ambasadora”, održaće se od 16. do 18. avgusta u bašti kafića „Labeerint”. Projekcije kreću u 21 čas.

Foto: unsplash.com

U sredu, 16. avgusta, prikazaće se film Preduzetnik (L’industriale) u režiji Đulijana Montalda. On govori o četrdesetogodišnjem inženjeru Nikoli Ranjeru koji je na korak od bankrota. Dok je obećanje udruživanja sa jednom nemačkom firmom koja bi mogla da spasi fabriku sve neizvesnije, zbog tvrdoglavosti i ponosa odbija finansijsku pomoć bogate tašte koja bi mogla da ga spasi. Italiju je zahvatila teška ekonomska kriza zbog čega su mnogi preduzetnici pred bankrotom. Kada posumnja zbog udaljenosti svoje supruge Laure da nešto skriva, kreće da prati svaki njen korak.

U četvrtak, 17. avgusta publici će biti predstavljen film Hotel Meina Karla Licana. Film u centru pažnje drži grupu od 16 italijansko-grčkih Jevreja evakuisanih u hotel Meina, a koji postavljaju sebi pitanja poput toga kako će Nemci reagovati na primirje od 8. septembra 1943. godine zbog kojeg ih Italija izdaje i staje na snagu savezničkih snaga.

Dana 18. avgusta, u petak, ovaj ciklus će zatvoriti film Roka MortelitijaPatov nestanak (La scomparsa di Patò). Film je zasnovan na istorijskom romanu Andrea Kamilerija Nestanak Patoa, a sama priča je smeštena u Vigati 1890. godine kada dvojica detektiva istražuju nestanak Antonia Patoa.

Ulaz na projekcije je slobodan za sve zainteresovane.

kultura,italijanski filmovi pod zvezdama,italijanski institut za kulturu,mladi ambasadori,LABEERINT,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.