Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Počinju 57. „Filmski susreti” na Letnjoj pozornici

Magdalena Kostić 11.8.2022. Komentari

Festival glumačkih ostvarenja igranog filma „Filmski susreti” će se po 57. put održati na Letnjoj pozornici u Tvrđavi, u periodu od 20. do 26. avgusta. Svečano otvaranje i dodela nagrade „Pavle Vuisić” održaćes se u subotu, 20. avgusta sa početkom od 20.30 časova.

Foto: Emilija Miliev

Film u režiji Radivoja Andrića, Leto kada sam naučila da letim biće prikazan prve večeri festivala 20. avgusta. Nakon njega će biti predstavljen film Heroji radničke klase u režiji Miloša Pušića. U nedelju, 21. avgusta gledaoci će imati prilike da pogledaju filmove u režiji Sretena Jovanovića Vučje bobice i Nije loše biti čovek, koji je režirao Dušan Kovačević. Trećeg dana festivala, 22. avgusta prvi film će biti Bilo jednom u Srbiji, u režiji Petra Ristovskog, a zatim film Nebesa koji je režirao Srđan Dragojević. 

Filmovi Mrak u režiji Dušana Milića i Zlatni dečko u režiji Ognjena Jankovića biće predstavljeni publici u utorak 23. avgusta. Tog dana će i u bioskopu Cineplexx biti prikazan film Heroji. Strahinja Banović film koji je režirao Stefan Aresenijević i Gejm, u režiji Ane Lazarević, biće prikazani u sredu 24. avgusta. Tada će u Cineplexx-u biti ostvarenje Kelti Milice Tomović. Svetska premijera filmova Komedija na tri sprata Sandre Mitrović i niška premijera filma Usekovanje u režiji Siniše Cvetkovića održaće se u četvrtak 25. avgusta.

Proglašenje dobitnika nagrada i svečano zatvaranje festivala je 26. avgusta. Tada će biti prikazani i gostujući filmovi Olga Vladimira Đorđevića, Minitstar, Ban, Perikle – Tisa Milosavljević Gorana Stankovića, kao i dugometražni dokumentarni film Vladimira Ristića To je Toma. Žiri, koji će odlučiti o nagradama su predsednica Brankica Zorić Vasović, kao i članovi Petar Božović i Dušan Premović.

Komplet cena ulaznica će iznositi 2.500 dinara, a na dan projekcija prodavaće se pojedinačne ulaznice po ceni od 500 dinara. Prodajna mesta su knjižara NKC i knjižara Indigo, a prodaja ulaznica kreće od 12. avgusta.

kultura,filmski susreti,Letnja pozornica,tvrđava,filmovi,festival filma,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.