Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Najbolji učenici jesu ono što svako društvo i zajednica žele da vide

Ana Adamović 23.6.2022. Komentari

U četvrtak, 23. juna u gornjem foajeu Narodnog pozorišta, održana je svečana dodela nagrada učenicima svih srednjih škola koji nose titulu đaka generacije. Dodelu je poklonima podržala zlatara „Stanimirović”.

Foto: Ana Adamović

Koliku čast i ponos oseća zbog toga što ima priliku da najuspešnije srednjoškolce nagradi poklonima pozorišta, istakao je direktor Narodnog pozorišta Spasoje Ž. Milovanović navodeći da je uvek dobro biti u društvu najboljih. Čestitajući učenicima, izrazio je želju da neke od njih vidi, ne samo kao deo auditorijuma na pozorišnim predstavama, već možda i kao deo ekipe koja će stvarati i negovati pozorišnu umetnost u ovom gradu.

Najbolji učenici jesu ono što svako društvo i zajednica žele da vide. Verujemo da ćete ovaj svet učiniti boljim. Nadam se da ćemo pozorištem, po svojoj osnovnoj definiciji i želji da ovaj svet učini boljim, makar učiniti da ovaj život bude lepši i da ovo društvo ide napred, dodao je Milovanović.

gim9majUčenica generacije gimnazije 9. maj Mina Đorđević; Foto: Ana Adamović

Svaki učenik je bio prozvan da podigne nagradu koju je činio briljant u blisteru, što je poklon zlatare Stanimirović. Takođe, učenici su od strane Narodnog pozorišta dobili i vaučer za narednu pozorišnu sezonu u vidu kompleta od dve karte za pet predstava po izboru. Nakon dodele nagrada, svim učenicima koji su bili prisutni, bio je upriličen koktel i posluženje na kom su imali prilike da se upoznaju jedni sa drugima.    

kultura,narodno pozorište,zlatara Stanimirović,đaci generacije,dodela nagrada,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.