Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Veče Elvisa Preslija” u bioskopu „Cine Grand”

Mihajlo Živković 22.6.2022. Komentari

Na repertoaru bioskopa Cine Grand, od 23. do 29. juna, naći će se četiri nova filma: „Malci 2: Gruov početak”, „Elvis”, „Crni telefon” i „Bergmanovo ostrvo”. Takođe, posetioce očekuje i tematski događaj povodom premijere filma „Elvis”.

Foto: Emilija Miliev

U četvrtak, 23. juna sa početkom od 19 časova povodom premijere filma o Kralju rokenrola, održaće se tematski događaj pod nazivom Veče Elvisa Preslija. Sve posetioce očekuje zabava i piće dobrodošlice, a nakon toga, od 20 časova, uslediće premijera najnovijeg ostvarenja o Elvisu Presliju. Film Elvis ostvarenje je reditelja Baza Lurmana. U glavnim ulogama se nalaze Ostin Batler i Tom Henks, a pored opisivanja muzike i života Elvisa Preslija, u filmu se prepliće i njegov komplikovani odnos sa zagonetnim menadžerom i pukovnikom Tomom Parkerom. Priča zadire u njihov odnos i celokupnu njegovu dinamiku u periodu od 20 godina, od trenutka Preslijevog uspona, pa sve do trenutka njegove slave. U središtu tog putovanja, prožima se i odnos sa jednom od najznačajnijih i najuticajnijih osoba u Elvisovom životu − Prisilom Presli.

U drugom delu filma Malci, koji nosi naziv Gruov početak, radnja se dešava sedamdesetih godina 20. veka. O tome nam svedoči moda koja je prisutna u ovom filmu kao što je raspuštena kosa i zvoncare. Gru živi u predgrađu i veliki je ljubitelj supergrupe superzlikovaca i smišlja plan kako da postane dovoljno zao da bi im se pridružio. U tome mu pomažu i njegovi prijatelji koji eksperimentišu svojim prvim oružjem i kreću u novu misiju.

Reditelj Skot Derikson, u saradnji sa partnerima iz studija Blumhaus, realizuje novi horor film Crni telefon. U glavnim ulogama su Itan Hok i Mejson Tems u njegovoj prvoj filmskoj ulozi. Finija Blejka, stidljivog trinaestogodišnjeg dečaka, oteo je sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovanom podrumu gde vrištanje nema nikakve svrhe. 

Film Bergmanovo ostrvo prikazuje filmske autore Kris i Tonija koji dolaze na mitsko ostrvo Faro. U divljoj prirodi, gde je Ingmar Bergman živeo i snimao svoja najslavnija dela, oni se nadaju da će pronaći inspiraciju za buduće filmove. Tokom boravka na ostrvu, Kris se seća prve ljubavi. Linije između stvarnosti i fikcije će se zamagliti i još više razdvojiti par.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cine Grand i putem sajta.

kultura,repertoar,filmovi,bioskop,Cine Grand,Elvis Prisli,Malci,Crni telefon,Bergmanovo ostrvo,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.