Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Povratak Malaca na veliko platno „Vilin Grada”

Natalija Jović 22.6.2022. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad”, u periodu od 23. do 29. juna, naći će se četiri nova naslova: „Bergmanovo ostvrvo”, „Elvis”, „Crni telefon” i „Malci 2: Gruov početak”.

Foto: Emilija Miliev

Film Elvis prati život jednog od najpopularnijih muzičkih izvođača svih vremena Elvisa Preslija − poznatijeg kao Kralj rokenrola. Akcenat u ovom filmu je stavljen na njegov komplikovani odnos sa zagonetnim menadžerom pukovnikom Tomom Parkerom koji je trajao više od 20 godina, od Elvisovog uspona, pa do samog vrhunca slave. U filmu se proteže i priča sa jednom od najuticanjijih i najvažnijih žena u Elvisovom životu − Prisilom Presli. Uloge tumače Tom Henks i Ostin Batler.

Crni telefon jeste horor triler o pametnom, ali stidljivom trinaestogodišnjaku Finiju Blejku, koga je oteo sadistički ubica i zarobio u zvučno izolovani podrum gde vrištanje nema nikakve svrhe. Kada u jednom trenutku isključeni telefon na zidu krene da zvoni, Fini otkriva da može da čuje glasove prethodnih žrtava ubice. U glavnim ulogama su Itan Hok, dok na filmu debitira Mejson Tems.

Bergmanovo ostrvo prati filmske autore Kris i Toni, koji odlučuju da se tokom leta povuku na mitsko ostrvo Faro, kako bi pronašli inspiraciju za buduće filmove. U pitanju je divlja priroda u kojoj je živeo i stvarao svoja najslavnija dela Ingmar Bergman. Kako dani prolaze, Kris postaje fascinirana ostrvom, te ponesena time, kreće da se priseća svoje prve ljubavi. Linije između stvarnosti i fikcije će se zamagliti i još više razdvojiti par.

Za ljubitelje animiranih filmova Malci 2: Gruov početak govori o Gruu, velikom ljubitelju supergrupe superzlikovaca, te smišlja plan kako da postane dovoljno zao i pridruži se toj grupi. U svemu tome, Gru ima podršku svojih vernih prijatelja malaca, Kevina, Stjuarta, Boba i novog malca Ota, koji nosi na sve moguće načine pokušava da im ugađa. Oni grade svoje prvo sklonište, eksperimentišu oružjem i kreću u prvu misiju. Kada grupa zlikovaca svrgne svog vođu, Gruu se pruža prilika da postane njihov član. 

Karte možete pronaći na blagajni bioskopa Vilin Grad i putem sajta.

kultura,repertoar,film,Elvis,Crbi telefon,Bergmanovo ostrvo,Malci 2: Gruov početak,vilin grad,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.