Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Nakon odlaganja „Cigani lete u nebo” ponovo na Letnjoj pozornici

Andrijana Milenković 1.6.2022. Komentari

Na junskom repertoaru Narodnog pozorišta naći će se prva repriza predstave „La Gerilla”, koja će se održati u sredu, 1. juna. Takođe, ljubitelje pozorišta tokom čitavog juna očekuju i mnogi drugi pozorišni komadi, kao i jedna premijera.

Foto: unsplash.com

Po motivima pripovetke Maksima Gorkog Makar Čudra, predstava Cigani lete u nebo u režiji Desimira Stanojevića, okupiće publiku 6. juna od 20.30 časova na Letnjoj pozornici u Tvrđavi. Tokom juna publika ima priliku da isprati izvođenja predstave u režiji Marka Jovičića, pozorišni komad La Gerilla, koji će biti izveden 1. i 2. juna od 20 časova. Zatim, premijera predstave Karmen, koprodukcije Fakulteta umetnosti, Niškog simfonijskog orkestra i Narodnog pozorišta, u režiji Ivana Vukovića, biće izvedena 14. juna od 20 časova. Dana 16. juna biće izveden komad u režiji Spasoja Ž. Milovanovića − Heroj nacije na Letnjoj pozornici u Tvrđavi od 20.30 časova.

Narednog dana, 17. juna biće izvedena prva repriza opere Karmen s početkom od 20 časova. Humanitarni koncert za Janu Mitić, koji organizuje revijski orkestar Impresija, biće održan 22. juna od 20 časova, na kom učestvuju: Oliver Katić, Dejan Najdanović Najda i Isidora Mitić. Potom će komad Karmen Žorža Bizea biti ponovo izveden 27. juna na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Karte su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta.

kultura,predstave,Letnja pozornica,Narodono pozorište Niš,cigani lete u nebo,Karmen,repertoar,La Gerilla,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.