Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Potpaljivačica” na platnu bioskopa „Vilin Grad”

Natalija Jović 11.5.2022. Komentari

Na repertoaru bioskopa „Vilin Grad”, u periodu od 12. do 18. maja, naći će se četiri nova naslova: „Dauntonska opatija − Nova epoha”, „Heroj”, „Ne igraj na Engleze” i „Potpaljivačica”. 

Foto: alamy.com

Dauntonska opatija − Nova epoha je bioskopski povratak globalnog fenomena. Ponovo ujedinjuje voljenu glumačku ekipu, koja odlazi na veliko putovanje na jug Francuske kako bi otkrili misteriju novonasleđene vile udovice Ledi Grantam.

U Heroju glavni lik se zove Rahim, koji se nalazi u zatvoru zbog duga koji nije mogao da vrati. Tokom dvodnevnog slobodnog odsustva iz zatvora on pokušava da ubedi poverioca da povuče žalbu na isplatu dela sume. Ali stvari ne idu po planu...

Ne igraj na Engleze film je o ljudima veoma različitih karaktera, ali imaju zajedničku strast – klađenje na rezultate utakmica engleske fudbalske lige. Ovog puta, za njih je klađenje više od igre jer je svakom od njih očajnički potreban novac. Tokom jedne utakmice, prelazeći iz komedije u dramu i nazad, neizvesnost rezultata će izbaciti nenadano na površinu sav prljav veš njihovog odnosa. Samo jedan rezultat će zauvek promeniti njihove živote i staviti na kocku njihovo tridesetogodišnje prijateljstvo.

IMG 3efbc82ac9df04e48986ee32310e58ee V

Film Heroj; Foto: www.alamy.com  

Potpaljivačica predstavlja priču o roditeljima Endi i Viki. Oni su u bekstvu, očajnički želeći da sakriju svoju ćerku Čarli iz sumnjive savezne agencije koja želi da iskoristi njen neverovatni dar da stvori vatru, kako bi napravili oružje za masovno uništenje. Endi je naučio Čarli kako da ublaži svoju moć, koju pokreće bes ili bol. Ali pošto Čarli puni 11 godina, vatru postaje sve teže kontrolisati. Nakon što jedan incident otkrije lokaciju porodice, misteriozni operativac je raspoređen da zarobi porodicu i uhvati Čarli jednom zauvek.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad ili putem sajta

kultura,bioskop,vilin grad niš,repertoar,potpaljivačica,Ne igraj na Engleze,heroj,Dauntonska opatija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.