Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Festival filma „Mini Art Fest” u NKC- u

Magdalena Kostić 16.4.2022. Komentari

Festival pod nazivom „Mini Art Fest” biće održan u Niškom kulturnom centru od 18. do 20. aprila. Posetioci će imati prilike da odgledaju tri filma koja su učestvovala na mnogim svetskim poznatim festivalima, a to su: „Prevara”, „Kripto Zoo” i „Drugi svet”. Početak projekcija za sva tri dana zakazan je za 20.30 časova. 

Foto: unsplash.com

Prvog dana festivala biće prikazan film Prevara u režiji Arnauda Desplechina. Filip prati poznatog američkog pisca kojji živi u egzilu u Londonu. Ljubavnica ga redovno posećuje u njegovoj kancelariji, utočištu za dvoje ljubavnika. Tu vode ljubav, svađaju se, mire i pričaju satima o ženama koje obeležavaju njegov život, o seksu, antisemitizmu, književnosti i o tome kako ostati veran sebi. Neki od festivala na kojima je film učestvovao su bili održani u Kanu, Jerusalimu, Torinu, Tesalonikiju i Busanu.

Drugog dana festivala u filmu Kripto Zoo gledaoci će videti priču o čuvarima kripto zoološkog vrta koji pokušavaju da uhvate baku, hibridno stvorenje iz legende nalik jednorogu, koje jede snove. Oni počinju da se pitaju da li bi trebalo da prikažu ovu zver svetu ili da je drže skrivenu. Sandens, Buenos Ajres, Moskva, Ansi, Berlin, Jerusalim, Rejkjavik, Tokio su gradovi gde je ovaj film svojim učešćem  osvojio nagrade. 

Poslednji dan festivala biće obeležen filmom Drugi svet. On govori o Filipu i njegovoj supruzi En koji se rastaju jer je njihova ljubav nepovratno oštećena zbog pritisaka koje on trpi na poslu. Iako uspešan rukovodilac u industrijskoj korporaciji, Filip više ne zna kako da odgovori na kontradiktorne zahteve svojih šefova. Juče su hteli upravnika, danas izvršitelja. On mora da odluči šta njegov život zaista predstavlja. Ovaj film je bio prikazan na festivalu u Veneciji 2021. 

Cena karte iznosi 250 dinara.

kultura,festival,film,mini art fest,prevara,kripto zoo,drugi svet,nkc,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.