Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Dani italijanskog filma u NKC-u

Lana Stanisavljević 24.2.2022. Komentari

Dani italijanskog filma će biti održani od 1. do 4. marta u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Tom prilikom, biće prikazano pet filmskih ostvarenja, a događaj će otvoriti direktor Italijanskog instituta za kulturu Roberto Činkota.

Foto: pixabay.com

Prvog dana će se održati dve projekcije. Od 18 časova, publika će moći da gleda film Prokleto proleće u režiji Elize Amoruzo. Radnja filma je smeštena u 1989. godinu. Nina ima 11 godina i haotičnu porodicu – majka i otac se stalno svađaju, a njen mlađi brat postaje opasan kad se naljuti. Ona nema prijatelja, ali iznenadni susret sa trinaestogodišnjom mulatkinjom Sirli koja igra lambadu menja sve. Od 20 časova, biće prikazan film Doktor na jednu noć u režiji Gvida Kjeze. Šezdesetpetogodišnji Pjerfrančesko je lekar hitne pomoći, oronulog zdravlja, mrzovoljan i nimalo ne saoseća sa svojim pacijentima. Jedne noći, nakon saobraćajne nesreće sa dostavljačem hrane, menja se životna situacija obojice i moraće da sarađuju da bi opstali.

Drugog dana sa početkom u 20 časova, održaće se projekcija filma U kavezu, čiju režiju potpisuje Leonardo di Konstanco. Stari zatvor iz 19. veka, smešten u neprohodnoj i neistraženoj oblasti Italije, sada je pred zatvaranjem. Zbog birokratskih problema, premeštaji su obustavljeni, a desetak osuđenika sa nekoliko čuvara čeka da ih rasporede na druge lokacije.

Trećeg dana sa početkom u 20 časova, održaće se projekcija filma Bangla u režiji Faima Buijana. Faim je mladić muslimanskog porekla iz Bengala, rođen u Italiji pre 22 godine. Živi sa porodicom u multietničkom delu Rima, Torpinjatari, radi kao pomoćno osoblje u muzeju i svira u bendu. Upravo na jednom koncertu upoznaje Aziju, svoju suštu suprotnost.

Četvrtog dana sa početkom u 20 časova, biće prikazan film Menjam sve! u režiji Gvida Kjeze. Đulija ima 40 godina, živi u velikom gradu i ima dosta problema – sa novim šefom, bez ikakvog iskustva koji teško odoleva mladim radnicama, sa svojim koristoljubivim partnerom, slikarom bez prebijene pare i njegovim nestašnim sinom tinejdžerom, sa najboljom drugaricom koja se bavi samo sobom i svojim imaginarnim ljubavima, a ni mukotrpna dijeta ne daje rezultate.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

kultura,dani italijanskog filma,nkc,filmovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.