Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvaranje prvog dramskog studija u Nišu

Lana Stanisavljević 5.1.2022. Komentari

Škola glume ,,Drama studio” raspisala je konkurs za polaznike koji će narednih meseci imati priliku da zakorače u svet glume uz podršku profesionalaca. Početak semestra je zakazan za 15. januar i trajaće pet meseci.

Foto: unsplash.com

Zainteresovani polaznici od pet do 30 godina će tokom pohađanja škole biti obučavani od strane četiri mentora-predavača: Nataše Ninković, Miloša Timotijevića, Petra Strugara i Amara Mešića. Osim njih, polaznike će obučavati i devet stručno-umetničkih profesionalaca među kojima su glumci niškog, leskovačkog, beogradskog i novosadskog pozorišta. 

Polaznici će učiti tehnike scenskog pokreta i govora, tehnike glasa, akrobatike, plesa i glumu pred kamerom. Škola glume raspolaže prostorijama Lutkarskog pozorišta, salom za akrobatiku, plesnom salom i dramskim studijom, a časovi će se održavati vikendom.

Osnivači ističu da je cilj otvaranja Drama studija u Nišu da mladi dobiju kvalitetnu obuku van Beograda, kao i da steknu znanje za dalje javne nastupe, kojim god poslom se bavili u budućnosti.

Upis je u toku na njihovom sajtu.

kultura,drama studio,Škola glume,Petar Strugar,nataša ninković,Miloš Timotijević,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.