Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Emili i život u inostranstvu

Ganja Nikolić 2.1.2022. Komentari

Gotovo da nema onih koji nikada nisu čuli za seriju „Emily in Paris”, a mišljenja o kvalitetu serije su podeljena. Dok jedni obožavaju da gledaju ovu popularnu seriju i sa nestrpljenjem čekaju sledeću sezonu, drugi smatraju da serija nema nikakvu umetničku vrednost, te da je prazna i da ne zaslužuje pažnju koju svakodnevno dobija.

Foto: www.alamy.com

Razlog velikoj podeljenosti u mišljenjima jednim delom zasigurno leži u subjektivnim preferencijama gledalaca. Sa druge strane, postoji niz situacija u kojima glavna junakinja, Emili, ne postupa onako kako bismo očekivali, te time i ne dobija simpatije publike. Međutim, upravo ta njena bezobzirnost i nemar, koje pokazuje na trenutke, čine je potpunim likom. Ne samo da ima vrline, Emili je lik koji je karakterisan i kroz mane, što se često izostavlja. Neretko se zaboravlja da i fiktivni likovi moraju da budu realistični i uverljivi, a ova junakinja to sigurno jeste. Kao što ne postoji čovek bez mana, tako ni likovi ne bi trebalo da budu bez ijedne mane – time se gubi osećaj realnog.

Emili je vedra i bezbrižna, dobra je u onome što radi, a nevolje u koje često upada uvek uspeva da reši. U Pariz odlazi sasvim neočekivano, a njen život promeniće se iz korena. Ovo je idealna serija za sve koji uživaju u jednostavnoj radnji – nema skrivenih negativaca ni misterija, tu su samo obični ljudi i njihovi obični problemi, zapravo ništa što se ne bi moglo naći u komšiluku. Junaci se susreću sa poteškoćama sa kojima bi bilo ko mogao da se sretne, a upravo ta jednostavnost dovodi do komičnih situacija i  njihovih postupaka. Posebno interesantno je Emilino preseljenje u Pariz, navikavanje na novi grad i nove ljude, ali i novo učenje jezika. Jezička pitanja koja je interesuju i greške koje pravi odlično prikazuju put u inostranstvo, čime se još jednom serija približava publici.

Radnja serije smeštena je u toplo, letnje vreme, ali nema razloga da se ne pogleda tokom hladnih meseci i na trenutak obasja gledaoce vedrinom i toplotom. A šarmom koji poseduje, sigurno će to učiniti. Kako istražuje jednostavna dešavanja, serija je pogodna za sve, bez obzira na broj godina. Bilo da su se našli ili da će se tek naći u sličnim situacijama, prijatnim i neprijatnim, koje se nižu jedna za drugom, gledaoci će sigurno moći da izvuku neku pouku.  Ova serija ostavlja mnogo prostora da nešto nauče o prijateljstvu, navikavanju na novo, snovima i mnogim drugim stvarima.

Ono što dodatno ističe ovu seriju su: odlična slika, ton i odevne kombinacije koje junaci nose, a naročito glavna junakinja. Emili svakodnevno menja svoj izgled, a njena odeća je toliko upadljiva i neverovatna, a opet savršeno spojena, da će sve ostaviti bez daha. Naši junaci neretko posećuju i svečane proslave, te tako mogu da nas, bar na trenutak, uvedu u glamurozni svet. Ono gde nas junaci svakako vode je Pariz – grad svetla, ljubavi i snova, neiscrpni izvor inspiracija i mesto koje svako želi da poseti. Najbolje od svega – isti je kao i sama serija.

kultura,preporuka,tv serija,emily in paris,paris,lilly collins,preporuka nedelje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.