Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Premijera kratkometražnog filma „Nikom ona ne treba” u NKC-u

Magdalena Kostić 24.12.2021. Komentari

Dokumentarno-igrani film „Nikom ona ne treba” biće premijerno prikazan 25. decembra u Maloj sali Niškog kulturnog centra, sa početkom u 18 časova.

Foto: arhiva Niškog kulturnog centra

Film prati tri žene, njihove sudbine i nemoć da išta promene. Prikazana su autentična svedočenja rođaka žrtava, državljanki Srbije i njihove dece, koje su u najnehumanijim uslovima zatočene u logorima u Siriji. One su žrtve surove ratne trgovine od strane svojih najbližih. U tim logorima trenutno je oko 700 žena i 1500 dece iz više od 40 zemalja iz celog sveta. Posle poraza i bekstva iz islamske države, septembra 2017. godine, žene su se sa decom predale Kurdima koji su ih zatočili na severu Sirije. Lična imena, prezimena i tačni datumi su izbačeni radi sigurnosti žrtava koje su još uvek zarobljene.

Ovaj film je deo projekta Jačanje otpornosti zajednice na savremene oblike trgovine ljudima, posebno ženama i devojčicama, u kontekstu verskog terorizma i radikalizma, koji Impuls Tutin realizuje u okviru aktivnosti jačanja kapaciteta i sposobnosti lokalnih organizacija civilnog društva za sprečavanje i borbu protiv trgovine ljudima, koje sprovodi NVO ASTRA. Ove aktivnosti deo su šireg ASTRINOG projekta Unapređenje prostora i mogućnosti za borbu protiv trgovine ljudima, podržanog od strane Evropske unije.

U filmu igraju: Dragana Jovanović, Aleksandra Pavlović i Maja Mitić, koja takođe potpisuje scenario i režiju. Naratorka je Olivera Viktorović Đurašković. Tehničku podršku, organizaciju snimanja i kompletnu postprodukciju pružila je Nova mreža iz Niša.

Ulaz na projekciju je slobodan. 

 

 

kultura,premijera,dokumentarac,nikom ona ne treba,nkc,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.