Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Promocija knjige „Osmeh optuženika” u NKC-u

Lana Stanisavljević 29.11.2021. Komentari

Promocija romana „Osmeh optuženika”, autora Srđana Jovića, održaće se 30. novembra u Maloj sali Niškog kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Ovom prilikom o romanu će govoriti autor, kao i lektor Aleksandra Stojanović Jović.

Foto: unsplash.com

Prateći sudbinu profesora Savića, čitaoci i akteri romana se vraćaju u zaboravljena ratna vremena otkrivajući istinu, zablude i tajne čuvane dvadeset godina. Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti, ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija, profesor Savić otkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Kosovu, drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja. Roman se opisuje kao potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama, suočavajući nas sa kulturom i spoljnim i unutrašnjim tokovima istorijske vertikale.

Srđan Jović je rođen 1985. godine u Smederevskoj Palanci, gde je završio osnovnu školu i gimnaziju. Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka. Još kao student bio je društveno angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Posebno se bavi antičkom istorijom i kulturom.

Ulaz na promociju je slobodan.

kultura,nkc,Srđan Jović,promocija knjige,Osmeh optuženika,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.