Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava o položaju žena, zdravlju i potrebi za slobodom

Marija Božić 23.11.2021. Komentari

Glumica ansambla Narodnog pozorišta Dragana Jovanović i Tatjana Nikolić, odigraće ambijentalnu predstavu „O2 (Kiseonik)”, 25. novembra u parku „Čair”. Predstava će biti odigrana u popodnevnim časovima. Koncept i režiju predstave potpisuje Dragan Jovanović.

Foto: unsplash.com

Ideja za predstavu O2 (Kiseonik) nastala je kao odgovor na epidemiološku situaciju pandemije virusa korona, takođe i zagađenost vazduha i sam položaj žena u ovakvim okolnostima. Naziv O2 (Kiseonik) predstavlja neophodnu potrebu za kiseonikom, opstankom i slobodom. Predstava se sastoji iz šest slika u kojima se govori o ženi, njenom drustvenom položaju, njenim potrebama i o činu nasilja nad ženama, zdravlju, potrebi za slobodom i želji za očuvanjem planete. 

Predstava će biti izvedena u okviru kampanje 16 dana aktivizma protiv nasilje nad ženama, koja počinje 25. novembra Međunarodnim danom borbe protiv nasilja nad ženama, u saradnji Centra za devojke i Saveza niških glumaca. 

Za mesto izvođenje predstave izabran je park Čair zbog želje da i slučajni prolaznik postane gledalac. S druge strane ovo mesto nudi mogućnost bezbednog i sigurnog izvođenja i za publiku i za aktere. 

kultura,narodno pozorište,park čair,predstava,dragana jovanović,dragan jovanović,tatjana nikolić,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.