Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„Kralj Ričard: Prednost u igri” na platnu bioskopa „Vilin Grad”

Magdalena Kostić 18.11.2021. Komentari

U bioskopu „Vilin Grad” u periodu od 18. do 24. novembra biće prikazana dva nova filma: „Nebesa” i „Kralj Ričard: Prednost u igri”.  

Foto: www.alamy.com

Kralj Ričard: Prednost u igri  je film koji predstavlja priču o Ričardu Vilijamsu (Vil Smit), ocu teniserki Serene i Venus Vilijams. On gotovo nikada nije igrao tenis i nije bio profesionalni trener, ali se ipak obavezao da trenira najbolje teniserke na svetu, svoje ćerke. Dok su bile još jako male, Ričard je napravio detaljan plan za njihove buduće karijere. Kao rezultat, Serena i Venus Vilijams su osvojile 30 pojedinačnih Grand Slam naslova – Serena 23, a Venus sedam uključujući i pet Vimbldona.

Filmska alegorija Nebesa, sa elementima crne komedije, inspirisana je trima pričama francuskog pisca Marcela Aimea. Priče o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu, smeštene su u 1993, 2001. i 2026. godinu. Pojava čuda je odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju celu zajednicu da svet oko sebe, okrenut naopako, vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. Film postavlja brojna pitanja, ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja. Verujemo li u Hrista, ili se klanjamo Zlatnom teletu, idolu koji opredmećuje novac, konzumerizam i pohlepu? Kako da razlikujemo Božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je milost od Boga zapravo kletva? Ovo su samo neka od suštinskih pitanja.

Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Vilin Grad i putem sajta.

kultura,vilin grad,filmovi,nebesa,kralj ričard,najava,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.