Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Film „Nebesa” na platnu bioskopa „Cineplexx”

Maša Stojiljković 17.11.2021. Komentari

Na repetoaru bioskopa „Cineplexx” u periodu od 18. do 24. novembra naći će se pet novih naslova, specijalna projekcija filma „Nebesa”, stand up Neše Bridžisa kao i filmovi u okviru „IndieBelgrade” Festivala.

Foto: www.cineplexx.rs

Film Nebesa prati tri priče francuskog pisca Marcela Almea, koje su smeštene u 1993., 2001. i 2006. godinu. Priče govore o uticaju čuda na postkomunističko društvo u tranzicionom periodu. Nebesa su film koji postavlja brojna pitanja kao što su: Da li verujete u Hrista? ili Da li se klanjate Zlatnom teletu, idolu koji opredmećuje novac? Pojava čuda je ustvari odgovor kolektivne svesti na promene koje primoravaju zajednicu da svet oko sebe vidi u novom svetlu i čudesnoj perspektivi. Specijalna projekcija filma Nebesa održaće se u petak 19. novembra od 19 časova.

Pretpremijerno Film Isterivači duhova: nasleđe od reditelja Džejsona Rajtmana i producenta Ivana Rajtmana, predstavlja sledeće poglavlje iz originalnog univerzuma Isterivači duhova. Ovaj nastavak prati samohranu majku i njeno dvoje dece koji stižu u mali grad i počinju da otkrivaju povezanost sa originalnim isterivačima duhova i nasleđa koje je njihov deda ostavio za sobom.

Film Kralj Ričard: Prednost u igri govori o Ričardu Vilijamsu, ocu teniserki Serene i Venus, koji se obavezao da bude trener svojim ćerkama iako nikada nije igrao tenis niti je bio profesionalni trener. Plan koji je on napravio dok su one još bile male, sestre Vilijams je doveo do 30 pojedinačnih Grand Slem titula uključujući i 5 Vimbldona.

Film Crna kutija prati život mladog talentovanog analitičara crne kutije u misiji da reši razlog pada potpuno novog aviona. Iako vlasti zatvaraju ovaj slučaj Matje oseća da sa dokazima nešto nije u redu. Preslušavajući snimak otkriva neke uznemirijuće detalje. Radeći protiv svog šefa on započinje sopstvenu istragu koja će mu  ugroziti život i karijeru.

Stand up Neše Bridžisa zakazan je za četvrtak 18. novembar od 20 časova. Svi oni koji žele da se dobro nasmeju uz satiričan prikaz Nešine dijagnoze F40.01 mogu da kupe ulaznice po ceni od 800 dinara na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

Festival američkog nezavisnog filma IndieBelgrade Film Festival održaće se u nedelju 21. novembra. Tada će na programu biti filmovi Ožalošćena mala od 17 časova, Spremna za borbu od 19 časova, a iz Kana stiže najnoviji film senzacionalističkog Šona Bejkera Crvena raketa, koji će biti prikazan od 21 čas. Festival ima za cilj da predstavi živopisna dela američke kinematografije koje su manje poznate na ovim prostorima. Ulaznice su po ceni od 200 dinara, a uskoro će biti u prodaji na blagajni bioskopa i putem aplikacije CineplexxRS.

kultura,najava,repertoar,bioskop,festival,standup,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.