Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Projekcija filma „Drenjine” u NKC-u

Lana Stanisavljević 28.10.2021. Komentari

Dokumentarni film „Drenjine”, reditelja Nikole Stojanović, biće prikazan 29. oktobra u Maloj sali Niškog kulturnog centra sa početkom u 19 časova.

Foto: unsplash.com

Smrt voljenog psa ponovo okuplja autorovu porodicu. Usamljena sredovečna majka, njen bivši muž, njegov senilni otac i njena tetka fascinirana modernom tehnologijom zajedno odaju počast psu i prisećaju se prošlosti.

Nikola Stojanović je mladi reditelj sa već temeljno formiranim autorskim rukopisom. Diplomirao je filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gde sada pohađa i master studije. Njegovi studentski kratkometražni filmovi Mi smo videli leto, Šerbet, Sve kako treba i srednjemetražni dokumentarni film Drenjine višestruko su nagrađivani na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

U organizaciji Filmskog centra Srbije i DOK Srbija, a u okviru programa Dan domaćeg filma, 29. oktobra će se održati projekcije 12 domaćih dokumentarnih filmova u 26 gradova širom Srbije. Cilj ovog programa je promocija domaćih dokumentarnih filmova koji nisu imali široku bioskopsku distribuciju, a zaslužuju priliku da budu viđeni.

kultura,nkc,dan domaćeg filma,Nikola Stojanović,Drenjine,dokumentarni film,niški kulturni centar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.