Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Deseti jubilarni „GETE FEST” u bioskopu „Cineplexx”

Maša Stojiljković 20.10.2021. Komentari

Na ovonedeljnom repertoaru bioskopa „Cineplexx” od 21. do 29.oktobra naći se dva nova naslova, jedan događaj, ali i i filmovi u okviru „KIDS FEST-a” i „GETE FEST-a”.

Foto: www.cineplexx.rs

Film Dina rađen je po istoimenom romanu koji je već decenijama inspiracija za stvaraoce. Prvi film na ovu temu izašao je 1984. godine autora Dejvida Linča, a nakon više od trideset godina Denis Vilnev donosi nam novu adaptaciju filma. Priča prati mladog i nadarenog momka Pola Atreidesa koji mora da otputuje na najopasniju planetu kako bi je spasio. Odjednom će se naći usred sukoba oko distribucije najcenjenijim resursom koji postoji i koji se nalazi na Araliksu, a u tom sukobu preživeće samo oni koji mogu da pobede svoj strah. U glavnim ulogama našli su se Timoti Šalme, Rebeka Ferguson, Džejson Momoa, Havijer Bardem.

Film Nepopravljivi Ron prati priču o pomalo čudnom srednjoškolcu Barniju i njegovom digitalnom robotu Ronu koji može da priča i hoda. Međutim, ispostaviće se da je Ron nepopravljiv i i neispravan. U adaptaciji ove avanture učestvovali su Nikola Ampovski, Petar Mihailović, Marko Janjić, Nebojša Milovanović, Nikola Rakočević. Porodični dan uz film Nepopravljivi Ron zakazan je za 24. oktobar od 12 do  17 časova, a svi mališani na poklon će dobiti originalni poster.

Jubilarno deseto izdanje filmskog festivala GETE FEST u organizaciji Goethe instittuta u Srbiji biće održano od 21. do 25. oktobra u bioskopu Cineplexx. Pod sloganom Morati ili hteti biće prikazano osam savremenih nemačkih filmskih ostvarenja sa ovogodišnjeg Berlinalla. Festival će otvoriti  film Curverball o nemačkom ekspertu za biološko oružje, Arntu Volfu. Ovaj film osvojio je Veliku nemačku filmsku nagradu 2021. godine. Drugog dana gledaoci će imati priliku da vide filmove U komšiluku  Krvopije o baronu za koga se saznaje da je zbog političkog incidenta pobegao iz Sovjetskog Saveza. Trećeg dana na repertoaru će se naći film Kopilotkinja i film Tvoj sam čovek koji je nemački kandidat za Oskara, a već narednog dana gledaoci će moći da pogledaju filmove Princ i Ljudski faktor. Ovogodišnji festival zatvoriće film Fabian ili put u propast u kojima su prikazana dva suprostavljena koncepta života, u kojima želja da se postane političan i da se ustane protiv nacizma treba da odoli drugačijem mišljenju okoline. GETE FEST održava se od 2012. godine i predstavlja presek savremene nemačke kinematografije iz aktuelne godine.

Ulaznice za projekcije filmova u okviru GETE FEST-a mogu se kupiti na blagajni bioskopa po ceni od 200 dinara, dok se karte za ostale filmove mogu kupiti po redovnim cenama.

kultura,najavarepetoara,bioskop cineplexx,getefest,događaj,novinaslovi,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.