Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Savremena poezija Radmile Petrović u NKC-u

Emilija Kostić 23.9.2021. Komentari

Veče savremene poezije Radmile Petrović pod nazivom „Moja mama zna šta se dešava u gradovima” biće održano 23. septembra u Maloj sali Niškog kulturnog centra. Događaj će početi u 19 časova.

Foto: unsplash.com

Kako kažu iz organizacije, zbirka pesama Moja mama zna šta se dešava u gradovima je otvorila brojne polemike u književnoj javnosti, a o čemu će govoriti književna kritičarka Jelena Mladenović. Razgovor sa pesnikinjom o dualizmima kompleksnih sistema sela i grada, porodičnog patrijarhalnog utvrđenja i savremenih težnji vodiće Milena Mišić Filipović. Publika će biti u prilici i da stihove ove zbirke čuje, a njih će kazivati Snežana Ilić

Radmila Petrović je rođena 1996. godine u Užicu, a odrasla je u Stupčevićima kod Arilja. Završila je Ekonomski fakultet u Beogradu, a svoju prvu zbirku pesama − Miris zemlje, objavila je 2014. godine kao laureat 42. Limskih večeri poezije. Nakon toga, 2015. godine objavila je i svoju drugu zbirku pesama pod naivom Celulozni rokenrol. Moja mama zna šta se dešava u gradovima predstavlja njenu treću zbirku. 

Ulaz je slobodan. 

kultura,veče poezije,niški kulturni centar,Radmila Petrović,Moja mama zna šta se dešava u gradovima,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.