Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstave „Na površini” i „Miris života unazad” obeležile treće veče „Urban festa”

Milica Stojanović 4.9.2021. Foto Komentari

Treće večeri festivala „Urban fest”, koji je održan u Pozorištu lutaka 3. septembra, publika je imala priliku da isprati predstave „Na površini” i „Miris života unazad”. 

Foto: Dragan Jevremović

Predstavu Na površini u toku Urban festa izveli su članovi Teatra 011, u režiji Nataše Radonjić. Ovo je priča o dečaku koji je želeo da živi u srećnoj porodici, ali je njegova majka previše ćutala i trpela muža nasilnika, koji ju je na kraju i ubio. Sve to ostavilo je velike posledice na dečaka, kasnije čoveka koji ne želi da se suoči s tim. On pokušava da napravi predstavu sa članovima svog pozorišta, ali na kraju shvata da je sve vreme u psihijatrijskoj ustanovi gde ispituju njegov slučaj, kao i to da su svi likovi sa kojima on komunicira zapravo samo u njegovoj glavi. Predstava je trajala duže od predviđenog vremena, a publici su i tada držale pažnju fantastična gluma, muzika i brojni zvučni efekti, neizvesnost predstave i odlične plesne tačke.

fotka

Foto: Dragan Jevremović

Već nagrađivanu predstavu Miris života unazad publika je mogla da prati u izvođenju niškog Akademskog pozorišta. Ovo je psihološka drama rađena po motivima romana Život je pred tobom Romena Garija. Predstava vodi kroz život gospođe Roze, bivše prostitutke koja je svojevremeno otvorila prihvatilište za decu. Zbog njene bolesti mnoga deca je napuštaju, dok sa njom ostaje Momo, sin duševnog bolesnika i prostitutke, koji se boji da ne ostane sam. Momo je musliman i pokušava da sazna ko su njegovi roditelji, istražuje život i pokušava da shvati šta je to sreća. Nakon predstave, glumica Akademskog pozorišta Milica Kostadinović, koja tumači lik Nadin, podelila je sa nama utiske, rekavši da su utisci nakon predstave pomešani, uzimajući u obzir to da je ovo tek drugo izvođenje predstave zbog epidemiološke situacije. Smatra da je ansambl Akademskog pozorišta zadovoljan time kako je protekla predstava, ali i da postoje stvari na kojima treba raditi još više.

Četvrti dan Urban festa rezervisan je za Teatar Vožd iz Šapca i predstavu Laža i paralaža, kao i predstavu Prosjačka opera u izvedbi Fakulteta umetnosti Univerziteta u Prištini.

kultura,urban fest,pozorite lutaka,predstave,Na površini,Miris života unazad,akademsko pozorište,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.