Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Predstava „Tajne stare vodenice” obeležila drugo veče „Urban festa”

Emilija Miliev 3.9.2021. Foto Komentari

Ove godine na 17. Međunarodnom studentskom pozorišnom festivalu „Urban fest”, koji je 2. septembra održan u Pozorištu lutaka, publikala je imala prilike da isprati dve predstave: „Policajci” i „Tajna stare vodenice”.

Foto: Ana Stojanović

Umesto predstave Prosidba, koju su pripremili Makedonci, publika je ispratila Tajne stare vodenice. Predstava je rađena po uzoru istoimene knjige Miloša Petkovića, autora dramskih predstava za pozorište. Brojnija publika i veća pažnja odlikovala je ovu predstavu do samog kraja. Priča prati družinu legendarnih likova: Šerloka Holmsa, Abrahama Van Helsinga, Filijasa Foga, Tolkina i mnoge druge. Monte Kristu II potreban je neko ko će mu sva četiri pisma dostaviti na željene adrese i pozvati ih na tajni sastanak. Filijasu Fogu su u poverenju data pisma u nadi da će ih sve spojiti i dovesti ih kod Krista. Sedam legendarnih mačeva potrebno je pronaći i uništiti. Van Helsinga, Šerloka Homsa, Hauarda Kartera i ostale je proročanstvo odvelo u Srbiju – zemlju gde mrtvaci hodaju, gde monasi razgovaraju sa anđelima, a legende za tren postaju stvarnost. Mesto okupljana je bila stara vodenica, a poznati vampiri se pojavljuju kroz predstavu Sava Savanović, Arnaut Pavlov, Petar Blagojević Drakula. Glumci iz Akademskog pozorišta su na humorističan način dočarali predstavu, a publika nije krila svoje oduševljenje, velikom dozom smeha propraćen je svaki detalj i scena predstave. Predstava ne bi bila potputa bez zastrašujuće muzike koja je na trenutke ledila krv u žilama, a pored takvih scena, predstavu je odlikovala prevelika količina smešnih scena.  

20210902 203305

Scena iz predstave Policajci; Foto: Ana Stojanović 

Predstava Dramskog studija mladih gradskog pozorišta Bečej Policajci na sarkastičan način priča kako je policija na rubu propasti – samim tim što nema više nijednog zatvorenika. Taj problem može rešiti narednik time što će uzvikivati uvredljive reči protiv Vlade, da isprovocira i da uvredi bilo koga na licu mesta kako bi taj neko bio uhapšen.

Treći dan Urban festa biće rezervisano za Studio glume – Teatar 011 iz Beograda i predstavu Na površini, a potom će odigrati i domaćinsku predstavu Miris života unazad.

kulutra,urban fest,pozorište lutaka,predstave,Tajna stare vodenice,Policajci,

Foto galerija

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.