Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Život koji isrcpljuje

Marija Božić 20.12.2020. Komentari

Nakon objavljivanja svog prvog romana „Lovac na zmajeve”, Haled Hoseini je postao svojevrsno književno čudo i osvojio srca miliona čitalaca. Glavna tema njegovih romana je porodica, stoga su i priče koje pripoveda univerzalno zanimljive.

Foto: privatna arhiva

Lovac na zmajeve je roman koji pripoveda o žestokoj okrutnosti i žestokoj ljubavi koja iscrpljuje. Oboje menjaju život Amiru, mladom i bogatom pripovedaču, koji sazreva u poslednjim mirnim danima svoje otadžbine, pre revolucije i upada ruske vojske. Međutim, politički događaji, čak i oni dramatični poput ovih prikazanih u Lovcu na zmajeve, samo su jedan deo ove priče.

Haled Hoseini daje živopisnu priču i podseća na to kako je lakše zaspati mirne savesti, te kako život nikad ne zaboravlja urađenoNe samo da nam kazuje kako treba, već je roman spreman i da nam promeni živote, koji smo mislili da živimo ispravno. Posle nekoliko poglavlja i sama knjiga ostavlja prejak utisak i dovodi nas do zavirivanja u sopstvenim dušama, gde se skrivaju najdublje emocije za koje je potreba erupcija. Ova knjiga upravo to čini. 

kultura,Lovac na zmajeve,Haled Hoseini,preporuka nedelje,preporuka knjige,knjiga,knjige,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.