Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

„History film festival” u NKC-u

Sonja Stefanović 1.12.2019. Komentari

History film festival održaće se 2. i 3. decembra Maloj sali Niškog kulturnog centra. Za ova dva dana biće prikazana po dva filma, sa počecima u 19 i 20 časova.

Foto: www.pond5.com

Prvog dana programa će se u 19 časova prikazati film Donald Tramp, anatomija jednog čoveka u režiji Federika Miterana. Ovo je priča o 45. predsedniku Sjedinjenih Američkih država, Donaldu Trampu. Kroz istraživanje njegove lične istorije pokušava da odgovori na pitanje ko je on zapravo. Filmska priča Liga izutetnih plesačica zakazana je za 20 časova. Rediteljka filma Rama Rau istražuje svet striptiza i zabave zgodnih plesačica koje su svojevremeno u Las Vegasu budile mušku maštu do neslućenih razmera. Drugi dan će otvoriti film Če Gevara, iza mita u 19 časova. Pedeset godina nakon Če Gevarine smrti ovaj francuski dokumentarac Tankreda Ramona vodi nas na autentično putovanje s ciljem dekonstrukcije mita o slavnom gerilcu. Režiju potpisuje Tankred Ramon. Projekcija filma Tomos, made in Yugoslavia zakazana je za 20 časova. Slovenački film reditelja Petera Lebana istražuje kulturni i sociološki fenomen čuvenog tomosa koji od nekadašnjeg jugoslovenskog, u neku ruku, postaje i globalni fenomen.

History film festival iz Hrvatske svoju turneju u Srbiji počinje iz Niša, nakon toga festival će biti održan na Novom Beogradu i u Novom Sadu. Prema rečima organizatora, specijalni gost projekcija biće i direktor festivala Bernardin Modrić.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

kultura,film,history film festival,če ge vara,donald tramp,tomos,nkc,projekcija,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.