Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Otvara se izložba kaligrafija Egzaktno i apstraktno

Andrija Ćirić 7.11.2019. Komentari

Izložba kaligrafija Egzaktno i apstraktno Aleksandra Stankovića biće otvorena 7. novembra u galeriji Niškog kulturnog centra. Početak je zakazan za 19 časova.

Foto: Ksenia Makagonova

Autor će kroz svoje radove prikazati način na koji shvata slova, te će se tu naći ciklus Dah vekova, kojim je prikazan razvoj pisma kroz vekove. Kako navode iz organizacije, tamo gde je bilo moguće, tekst o pismu je pisan onim pismom o kojem govori, a tamo gde to nije bilo moguće, teskt govori o periodima umetnosti. Kroz drugi ciklus pod nazivom Riznica posetioci će moći da vide stihove i citate iz književnosti, dok ciklus Trzaj predstavlja unutrašnje stanje duha i interesovanja autora.

Aleksandar Stanković je rođen 1975. godine u Nišu. Kaligrafijom se bavi više od deset godina. Osim latinične i ćirilične piše i arapsku kaligrafiju – više stilova. Učesnik je više manifestacija (Dani ćirilice Bavanište, Nišvil, Veče satire stvaralaca u kulturi i druge). Takođe, pisao je zahvalnice i prigodne tekstove. Do sada je imao tri samostalne i dve grupne izložbe. Učesnik je likovnih kolonija Boljevac i Boža Ilić. Pisao je odgovarajuće tekstove arapskom kaligrafijom za ambasade, kao i za arapski Kulturni centar. Njegova tri rada čuvaju se u hilandarskoj riznici, kao i u manastiru Lipovac. Pisao je hadžijske gramate i učesnik je izložbe 28. art-market u Beogradu.

Ulaz je slobodan.

kultura,kaligrafija,egzaktno,apstraktno,nkc,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.