Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Kultura

Koncert za violinu i klavir u NKC-u

Marija Janković 22.4.2019. Komentari

U sali Niškog kulturnog centra, 23. aprila, violinski koncert održaće Ivana Jović, a pijanistički Bojan Mladenović. Početak je zakazan za 20 časova.

Foto: www.christinemcleavey.com

Ivana Jović je rođena 1979. u Nišu. Nižu i srednju muzičku školu završila je u svom rodnom gradu, u klasi profesorke Zorice Ilić. Diplomirala je na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu. Postigla je izuzetno zapažene rezultate učestvujući u radu Interpretativnog studija violine profesora Dejana Mihajlovića od 1996. godine. Pohađala je kurseve Ane Lindal i Joakima Svenhedena. Tokom školovanja bila je učesnica mnogih takmičenja.  Brojne uspešne koncerte održala je kao solistkinja i kao članica kamernih ansambala na prostoru bivše Jugoslavije. Nastupala je u Etnografskom muzeju u Beogradu, Ruskom domu, Galeriji Akademije nauka i umetnosti, paviljonu Cvijeta Zuzorić, galeriji Srbija i Niškom simfonijskom orkestru. Bila je stalna članica beogradskog kamernog orkestra Pro Classica, Beogradske opere i orkestra Radio-televizije Beograd. Takođe, stalna članica je bila i orkestra Concentus Rivensis u Švajcarskoj do 2015. godine, kvarteta Balkanji u Cirihu. Danas radi kao profesorka violine u Muzičkoj školi u Nišu.

Bojan Mladenović je rođen 1983. godine. Diplomirao je 2007, a specijalizirao 2013. godine na Odseku za klavir FMU u Beogradu, u klasi profesorke Lidije Stanković. Stručno se usavršavao na kursevima A. Valdme u Estoniji, K. Gekića u Hrvatskoj i J. Kota u Ukrajini. Upisao je doktorske studije 2009. godine na FU u Nišu. Ostvario je trajne snimke za RTS, FMU Beograd i FU Niš. Osvojio je brojne nagrade na takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Od 2007. godine radi na niškom Fakultetu umetnosti. Trenutno je u zvanju višeg umetničkog saradnika na Katedri za gudačke instrumente. Nastupao je sa Niškim simfonijskim orkestrom i orkestrom Imperio kao solista, kamernim orkestrom Constantinus, triom Constantinus, triom Anima, triom Niški virtuozi, ali i sa mnogim solistima i mladim talentima. Osim brojnih koncerata u prestižnim koncertnim dvoranama u zemlji, koncertirao je i u Italiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Makedoniji. Učestvovao je na muzičkim festivalima NIMUS, Nishville, Spectrum, ArtLinkfestival mladih talenata, Sarajevska zima. Nastupio je na pet koncerata u okviru projekta Nacionalna koncertna sezona, kao i na više koncerata u okviru Koncertne sezone FU.

Karte se mogu kupiti u Niškom kulturnom centru po ceni od 300 dinara, sa popustom za đake, studente i penzionere po ceni od 200 dinara. Za ceo program i više informacija posetite sajt NKC-a.

koncert,nkc,kultura,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.