U periodu od 7. do 13. marta na repertoaru bioskopa „Cine Grand” naći će se šest novih filmova: „Hotel Palas”, „Zona interesa”, „Kung Fu Panda”, „Imaginarni”, „Bartonova akademija”, kao i „Ruski konzul”.

Hotel Palas bajkoviti je i raskošni dvorac u samom centru snežne doline u Švajcarskoj. Ova velelepna gotska građevina dizajnirana početkom dvadesetog veka svake godine postaje dom razmaženim bogatašima iz različitih delova sveta. Za proslavu Nove 2000. godine, osoblje hotela radi punom parom samo da bi ugodili njihovim bizarnim prohtevima. Nadzire ih pedesetogodišnji menadžer Hansueli, podsećajući da, iako je početak novog milenijuma, ipak nije smak sveta. Preplitanjem različitih priča apsurdnog karaktera nastaje provokativna crna komedija.

Zona interesa prati komandanta Aušvica, Rudolfa Hesa koji sa svojom ženom Hedvigom pokušava da za svoju porodicu sagradi život iz snova. Radnja se odvija u veličanstvenoj kući sa vrtom sagrađenoj odmah pored logora.

Kung Fu Panda četvrto je izdanje dečijeg serijala koje prati Poa, koji se nakon duge borbe protiv zla, samo želi odmoriti. Iako o duhovnosti ne zna gotovo ništa, pozvan je da postane duhovni vođa Doline mira. To ide u korist zloj čarobnici Kameleonki, malom gušteru koji može da se pretvori u bilo koje stvorenje na svetu. Kameleonka se baca na posao da Pou preotme štap mudrosti kako bi prizvala sve zlikovce koje je prethodno pobedio. Kako bi još jednom spasio svet, Po se udružuje sa lukavom stepskom lisicom Žen i tako nastaje komična priča o tome da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mestima. Glavne uloge tumače poznati i nagrađivani Džek Blek, dobitnica Oskara, Vajola Dejvis, kao i dobitnica Zlatnog globusa, Akvafina.

Imaginarni je horor film koji se bavi nevinošću izmišljenih prijatelja i traži odgovor na pitanje da li su samo plod dečije mašte, ili ipak nešto daleko strašnije. Film prati priču Džesike i njene ćerke Alis, koja, nakon useljavanja u majčin dom iz detinjstva, razvija čudnu privrženost prema medvediću Čonsiju iz podruma kuće. Alis i Čonsi počinju da igraju igrice, koje iz razigranih prelaze u jezive i opasne. Zabrinuta Džesika interveniše, i polako shvata da je Čonsi ipak nešto mnogo veće i strašnije od obične plišane igračke.

Bartonova akademija film je proslavljenog reditelja Aleksandra Pejna koji prati skromnog profesora prestižne američke škole. Primoran da zimski raspust provede u kampusu sa đacima koji nemaju gde da odu, profesor polako počinje da razvija neočekivanu povezanost sa pametnim, ali problematičnim učenikom i školskom kuvaricom čiji je sin poginuo u Vijetnamu.

Ruski konzul priča je o srpskom doktoru Iliji Jugoviću koji po kazni biva premešten u bolnicu u Prizrenu. Tamo upoznaje takozvanog ruskog konzula, naizgled psihijatrijskog pacijenta i profesora istorije, Ljubu Božovića, koji uporno tvrdi kako će uskoro Rusija opet postati Rusija, a Kosovo Srbija. Moćni albanski separatisti se okreću protiv Božovića i pokušavaju da ga isele, ali doktor Jugović staje u njegovu zaštitu.

Karte se mogu nabaviti na blagajni bioskopa Cine Grand.

O autoru