Na repertoaru bioskopa „Cineplexx” u periodu od 16do 22novembra naći će se dva nova filma: „Igre gladi: Balada o ptici pevačici i zmiji” i „YU Grupa: Trenutak sna”.

Ovo su desete Igre gladi, smeštene 64 godine pre prvog filma. Osiromašeni Distrik 12 predstavlja Lusi Grej, a osamnaestogodišnji Koriolan Snou je njen mentor. Lusi ne predviđa pobedu, međutim, Snou misli da bi mogao da preokrene šanse u njihovu korist, nakon što privuče pažnju celog Panama pesmom za vreme ceremonije žetve. Da bi preživeli i otkrili ko je pevačica, a ko zmija, Snou i Lusi su u trci sa vremenom da bi preživeli, a to preživljavanje spaja njihovu teatralnost i novootkrivenu političku mudrost

Film Yu Grupa: Trenutak sna  predstavlja priču o rokenrol grupi koja je nadživela zemlju po kojoj je dobila ime, ali je i priča o jednoj porodici u kojoj vlada slogan Svi za jednog, jedna za sve. Film prati braću Jelić koji se rađaju i odrastaju zajedno sa novom Jugoslavijom. Ovaj epski i duboko intiman film koristi arhivski materijal da ispriča priču o trajanju, ljubavi i intimnoj borbi za porodicu.

Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa i putem CineplexxRS aplikacije.

 

O autoru