Na repertoaru bioskopa „Cineplexx” u periodu od 14. do 20. marta naći će se četiri nova filma: „Ja kapetan”, „Amelijina deca”, „Nepoželjni”, kao i „Toni, Šeli i magično svetlo”.

Italijansko-belgijska koprodukcija pod nazivom Ja kapetan govori o Sejdu i Musu koji napuštaju rodni Dakar i Senegal kako bi otišli u Evropu, u potrazi za boljim životom

Portugalski naslov Amelijina deca je horor priča koja prikazuje Edvarda koji je oduševljen što će upoznati majku i brata. Ipak, ništa nije onako kako izgleda i ubrzo Edvard postaje svestan da ih veže gnusna tajna.

Film Nepoželjni prati mladog lekara Pjera, koji je, nakon iznenadne smrti gradonačelnika, postavljen kao njegova zamena. On namerava da nastavi politiku svog prethodnika, koji je sanjao o rehabilitaciji radničkog naselja. Habi, mlada devojka koja živi u jednom od trošnih blokova, odbija da vidi kako njenu porodicu proteruju iz komšiluka u kojem je odrasla.

Animirana priča Toni, Šeli i magično svetlo prikazuje Tonija koji ima jedinstvenu osobinu od rođenja – on sija. Dane provodi kod kuće i sanja da ima prijatelja. Pre Božića, devojka Šeli useljava se u njegovu kuću i okreće njegov svet naglavačke. Zajedno kreću u avanturističku potragu za poreklom tajanstvenih snopova tame koji izvlače sunčevu svetlost iz njihove kuće.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni bioskopa Cineplexx, kao i putem aplikacije CineplexxRS.

O autoru