U bioskopu ,,Cine Grand’’ u periodu od 8. do 14. februara može naći pet novih filmova: „Jadna stvorenja”, ,,Dina’’, ,,Divno venčanje’’, ,,Živi i zdravi’’ i ,,Ružica i kamena trolica’’.

Jadna stvorenja, u produkciji grčkog reditelja Jorgosa Lantimosa i glumice Eme Stoun je priča o napretku mlade Bele Bakster koju naučnik Godvin Bakster vraća u život. Pod njegovom zaštitom, Bela, koja je željna učenja i puna žudnje za svetom, odlučuje da pobegne sa razvratnim advokatom Dankanom Vederbernom. Par kreće na ludu avanturu širom kontinenata kojom će Bela shvatiti svoj pravi poziv, a to je zalaganje za jednakost i slobodu, uprkos predrasudama vremena u kome živi.

Dina prati nadarenog mladića Pola Atreidesa, dok putuje na najopasniju planetu u svemiru kako bi spasio budućnost svoje porodice i naroda. Priča se raspliće kada se Pol nađe usred borbe oko distribucije najvrednijeg resursa koji postoji i može otključati najveće potencijale čovečanstva.

Divno venčanje je nastavak burne ljubavne priče Ebi i Trevisa rađene po istoimenom romanu. Ebi je postala gospođa Medoks, a film odgovara na pitanja kako se to i desilo.

Živi i zdravi prati mladu Draganu koja odlučuje da ne želi da se uda, bez obzira što je venčanje već pripremljeno. Za Lesa, strogu glavu mladoženjine porodice, to ne dolazi u obzir, dok se mladoženja Momo, zanesen idejom o večnoj ljubavi, nada da će mlada ipak ostati. Kako bi sačuvali svoj obraz pred gostima, započinju ludu farsu na poluostrvu začinjenu tradicijama, običajima i velikim količinama dinamita.

Ružica i kamena trolica priča je o cvetnoj vili Ružici koja živi sama u svom grmu. Ona sanja da ima prijatelje, ali zbog svoje plašljive prirode joj to nikako ne polazi za rukom. Porodica miševa koja živi ispod Ružičinog grma smatra da ima rešenje, te joj predlažu da se uda za njihovog sina Karla. Iako Ružica ne želi da se uda za miša, gospodin i gospođa Maus je pretnjama da će se odseliti prisiljavaju. Pre nego što uspe da izgovori sudbonosno Da, Ružicu spašava leptir Svila, čime ubrzo postaje njen prvi, pravi prijatelj. Kada Svilu kidnapuje kameni trol, Ružica shvata da mora da prevaziđe svoje strahove kako bi spasila svog druga.

Karte se mogu nabaviti na blagajni bioskopa Cine Grand.

O autoru