U niškom Narodnom pozorištu, pored novih predstava, ali i repriza, koje su zauzele svoj datum u martu, biće održani i plesni koncert grupe „Contra dance studio, veče filmske muzike „Boje noći”, kao i finale takmičenja „Frankofona pesma. Mart je jedan od važnijih meseci jer se upravo 11. marta obeležava 137 godina postojanja Narodnog pozorišta kada će i premijerno biti prikazana predstava „Koštana”. Pored toga, 27. marta je Svetski dan pozorišta kada je niško Narodno pozorište zakazalo izvedbu predstave „Seme”. 

Predstave koje će se naći na martovskom repertoaru Narodnog pozorišta su „Koštana”, „Prasetina na 178 načina”, „The party II”, „Kokoške”, „Afera nedužne Anabele”, „San o zavođenju (neviđeno folk snoviđenje)”, „Medved i prosidba”, „Neki to vole vruće”, „Seme”, „Svet bez žena”, „Sladoled”, kao i „Dekameron”. 

Počevši od nedelje 10. marta sa početkom u 20 časova i pretpremijere predstave Koštana, koja je rađena u režiji Jane Maričić, naredna tri dana u isto vreme, odnosno 11, 12. i 13. marta biće rezervisani za ovo delo Bore Stankovića koje je pretočeno sa stranica knjiga na daske Narodnog pozorišta. Takođe će premijerom ove predstave niško Narodno pozorište obeležiti 137 godina svog postojanja.

U petak 15. marta sa početkom od 20 časova biće održana predstava Prasetina na 178 načina u režiji Sonje Petrović. Sutradan u isto vreme, tačnije 16. marta, biće održan plesni koncert grupe Contra dance studio.

Premijera predstave The Party II Nataše Ilić, a koja je rađena u režiji Aleksandra Marinkovića, zakazana je za nedelju 17. marta. Dan posle toga rezervisan je za prvu reprizu ove predstave u isto vreme. U utorak 19. marta, publika će moći da uživa u predstavi Kokoške, dok će u sredu 20. marta, svoje mesto na sceni Narodnog pozorišta zauzeti glumci predstave Afera nedužne Anabel. Četvrtak je rezervisan za predstavu San o zavođenju (neviđeno folk snoviđenje), a u petak 22. marta, pozorište će ugostiti Studentski kulturni centar Niš sa predstavom Medved i prosidba.

Veče filmske muzike Boje noći održaće Art teme iz Beograda u subotu 23. marta sa početkom u 20 časova.

Predstava Neki to vole vruće zakazana je za ponedeljak 25. marta, a ponovno prikazivanje predstave Prasetina na 178 načina biće u utorak 26. martaSvetski dan pozorišta niško Narodno pozorište obeležiće predstavom Seme Miroljuba Nedovića u sredu 27. marta sa početkom u 20 časova

Rezultat koprodukcije Bitef festivala i Centra za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda jeste predstava Svet bez žena Maje Pelević i Olge Dimitrijević. Predstava će biti održana u četvrtak 28. marta. Još jedna predstava koja je rezultat saradnje jeste Dekameron koja je rađena u režiji Dejana Projkovskog. Ova predstava spoj je saradnje JU Gradskog pozorišta Podgorice, Kulturnog centra Bara, Festivala Barski Ljetopis i Narodnog pozorišta Niš i biće prikazana u petak 29. marta od 20 časova. Repriza je zakazana za sutradan.

Repertoar meseca marta za kraj će upotpuniti finale takmičenja Frankfona pesma koje će biti održano u nedelju 31. marta i trajaće od 9 do 17 časova, a te večeri od 20 časova predstava Sladoled biće i zvanično poslednja predstava koja će se naći na repertoaru Narodnog pozorišta u martu ove godine.

Ulaznice su dostupne na blagajni Narodnog pozorišta.

O autoru