Dobrotvorna izložba fotografija i slika pod nazivom „Medicinari u umetnosti” održaće se u sredu, 22. novembra u Galeriji Niškog kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Fotografije i slike koje će činiti izložbu dela su Dejana Radonića, Marije Simonović i Borisa Šakića.

Fotografije Dejana Radonića prikazuju otkrivanje novih kultura i ljudi. Ujedno, fotografijama iz raznih krajeva sveta, on nastoji da prenese deo uzbuđenja koje je prisutno kada je u pitanju otkrivanje novih destinacija

Ovom izložbom, Marija Simonović želi da dočara svoje osećaje sa raznih mesta na Mediteranu. Ona je svoje događaje, pejzaže i ljude koje je videla oko sebe, ali emocije, prenela na platno. 

Boris Šakić predstavlja svoje konceptualne fotografije koje se nadovezuju na druga umetnička dela sa ciljem definisanja savremenog čoveka kroz kameru psihologije i psihijatrije. Skeniranjem QR koda koje se nalaze pored pojedinih slika povezuju se fotografija i drugi oblici umetnosti, sa ciljem ostavljanja dubljeg utiska na posmatrača. Primarni cilj izložbe jeste da se podigne svest o duhovnim stanjima koja dominiraju savremenim svetom , ali i da se probudi želja kod ljudi da pomažu jedni drugima. 

Ulaz je slobodan za sve zainteresovane.

O autoru