„Opatica iz pakla" je film iz 2018. godine koji predstavlja prednastavak filma „Prikazivanje zla 2” i rađen je u režiji Korina Hardija. Kada u planinskoj opatiji svete Karte u Rumuniji katolička kaluđerica izvrši samoubistvo, Vatikan šalje velečasnog Berka i sestru Irenu da to istraže. Pokušavajući da utvrde da li je to mesto i dalje sveto ili ne, spajaju se strah, vizije i suočavanje sa nečim što do sada nikada nisu videli. Glavne uloge u filmu tumače Demijan Bičir, Taisa Farmiga, Jonas Blok i Boni Arons.

Od samog početka ovaj film jedan je od onih koji ledi krv u žilama. U prvim minutima radnja prati dve opatice. Jednu od njih napada i ubija demon koji je zaposeo opatiju, a druga neposredno nakon toga izvršava samoubistvo. Međutim, da li je moguće da se iza tog samoubistva krije nešto više? Moris, lokalac koji dostavlja hranu opatiji, nalazi obešeno telo ispred. Od tog dana počinje da ima noćne more, ali po dolasku velečasnog Berka i sestre Irene, on se ipak usuđuje da se vrati u opatiju.

Stigavši tamo, razgovarali su sa ženom koja navodno predstavlja majku u opatiji. Tokom prve noći koju su proveli unutar tih zidina, shvataju da imaju posla sa nekom zlom višom silom. Baš tada, u snu i dok su najranjiviji, kreću da ih proganjaju sopstveni grehovi. Sve vreme dok vode bitku sa zlom, vode bitku i za sopstveni život. Njih troje udruženim snagama možda i imaju neke šanse da se izbore sa demonom, ali treba naći način kako ga zauvek pobediti.

Velečasni Berk i sestra Irena upoznati su sa demonskim silama i ako ih do sada nisu videli. Uz njihovu promišljenost i snalažljivost nalaze način kako da obuzdaju demona i pobede ga. Međutim imaju samo jednu slabu tačku, a to je Lokalac Moris.

Postoje tri stadijuma zaposednutosti: zaraza, potčinjavanje i opsedanje. Po povratku nazad iz opatije, onda kada su mislili da je demon nazad u paklu, a prolaz zapečaćen, niko od njih ne primećuje okrenuti krst na Morisovom vratu, što je ustvari prvi stadijum - zaraza.

Zanimljiva činjenica jeste da su glumci i cela postava svedočili o tome da su i sami imali paranormalno iskustvo dok su snimali ovaj film u Rumuniji. 

Opatica iz pakla ima i svoj nastavak koji je izašao nedavno, a on prati Morisa i njegovu bitku sa demonom koji ga opseda i postaje sve jača.

O autoru