Na repertoaru bioskopa Cine grand” u periodu od 1. do 7. februara naći će se pet novih filmova: „Argajl: Super špijun”, „Priča o čarobnom maču”, „Ferari”, „Severnjačka uteha”, i „Dule Savić: A u Londonu muk”.

Film Argajl: Super špijun oslikava tanku granicu izmišljenog sveta Eli Konvej, povučene spisateljice špijunskih bestselera koja slobodno vreme provodi kod kuće sa svojom mačkom stvarajući neverovatne zaplete svom izmišljenom liku tajnom agentu Argajlu. Nepredvidiv preokret dešava se ispred njenih očiju kada sa Ejdanom, špijunom alergičnim na mačke, juri širom sveta kako bi bila korak ispred ubica, noseći sa sobom svoju mačku u rancu dok se njena dva sveta, realani i izmišljeni, polako preklapaju. 

Priča o čarobnom maču prati mladog ratnika Kostu čiji je najbolji prijatelj čarobni mač po imenu Čudoš koji može da govori. Kosta sa mačem odlučuje da krene na put pun različitih avantura i izazova kako bi pronašao opasno čudovište Belu senku. Na tom putu upoznaju mladu čarobnicu Freju koja im se pridružuje u borbi da spasu svet.

Film Ferari vraća u 1957. godinu u kojoj se bivši vozač i osnivač najpoznatijeg svetskog brenda automobila i trka Enco Ferari suočava sa profesionalnim i ličnim borbama. Fabrici, koju je pre deset godina izgradio sa svojom suprugom Laurom, preti bankrot dok se na privatnom polju bori oko priznanja svog sina Pjera kojeg je imao sa Lindom Lardi. Jaka želja njegovih vozača za pobedom, gura ih ka ivici dok se upuštaju u opasnu trku izdržljivosti „Mille Miglia” od Breše do Rima i nazad.

Severnjačka uteha je film o ljudima koji pate od straha od letenja. Kako bi se oslobodili svoje fobije, pohađaju grupnu terapiju i kurs na kojem je poslednji korak odlazak na takozvani test-let. Usled turbulentnog leta i otkazivanja motora na avionu, završavaju na Islandu. Dok čekaju svoj let za povratak, u luksuznom hotelu, saznaju da se ka njima kreće snažna oluja koja preti da prekine sve veze sa Islandom. Polaznici kursa moraju pronaći načine da se nose sa svojim demonima i ostanu smireni.

Film Dule Savić: A u Londonu muk predstavlja velikog fudbalera i njegova još veća dostignuća. Jedno od njih jeste trenutak kada je preko 40 000 ljudi, koji su došli na stadion „Hajberi”, imalo priliku da vidi neustrašivu Crvenu zvezdu i Dušana Savića koji je levom nogom poslao loptu u gol „Arsenala”. 

Ulaznice su dostupne na blagajni bioskopa Cine grand.

O autoru