Sa bioskopskih sedišta „Cineplexx-a” publika će, od 21. marta do 27. marta, imati priliku da pogleda pet novih filmova: „48 sati i 1 minut”, „Baba Jaga”, „Baghed: Glas mrtvih” „Čelična kandža” i „Uspavani psi”.

48 sati i 1 minut je film u kome porodična idila biva uništena otmicom petogodišnje Lene. Izgovor koji policajac daje jeste da se deca uglavnom pojave do ujutru i zato ne pokreću istragu prvih 48 sati. Aleks se razbesni, a to je natera da sama krene u potragu. Njen suprug misli da ona nije u pravu kada kaže da su njihovi najbliži prijatelji zapravo zaslužni za otmicu i savetuje je da popije već prepisane lekove. Aleks ne odustaje od svoje potrage za Lenom uprkos činjenici da nema podršku bližnjih.

Baba Jaga film je o bajkovitom kraljevstvu u kome živi Baba Jaga u svojoj kolibi kraj močvare. Ova riđokosa veštica živi sa svojom mačkom pronalazačem i veselim kućnim vilenjacima. Jaga želi da pronađe svoju Knjigu čarolija kako bi postala bolja čarobnica, a da bi je pronašla morala bi da se obračuna sa zlom čarobnicom koja je ukrala Jaginu knjigu. Princeza Safir dolazi u posetu Baba Jagi i ta poseta menja sve.

Baghed: Glas mrtvih je flim u kome se radnja osvrće na mladu ženu koja nasleđuje zpušteni pab i otkriva tamnu tajnu u njegovom podrumu, Bagheda, stvorenje koje menja oblik i ima sposobnost da razgovara sa mrtvima, ali ne bez posledica. Iris nakon nasledstva putuje u Berlin kako bi potvrdila očevu smrt i rešila pitanje nasledstva. Ona ne zna da potpisom ugovora ona večno sebe vezuje za Bagheda. Sa prijateljicom Kejti ona mora da nađe način kako da stvorenje drži pod kontrolom.

Čelična kandža istinita je priča smeštena u filmu o nerazdvojivoj braći Von Erik koji su ispisali stranice istorije u profesionalnom rvanju početkom osamdesetih godina prošloga veka. Tragedija i trijumf, reči koje opisuju pomenuti film, a u senci svog dominantnog trenera i oca, braća teže ka tome da dosegnu svoju besmrtnost.

Uspavani psi je film u kome bivši detektiv za ubistva Roj Friman prolazi kroz najsavremeniju terapiju za Alchajmerovu bolest kada je pomovo bio pozvan na zadatak ne bi li rešio brutalan slučaj iz prošlosti, odnosno, jezivo ubistvo poznatog profesora sa koledža. Zatvorenik koji je osuđen na smrt još pre 10 godina, izjasnio se kao nevin. Roj daje sve od sebe da sa svojim bivšim partnerom razreši ovaj nesvakidašnji slučaj.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni bioskopa Cineplexx, ili putem aplikacije CineplexxRS.

O autoru