Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Želja za adrenalinom u svetu video-igara

Strahinja Rašić 25.12.2022. Komentari

Ljubitelji trkačih igara odavno su upoznati sa serijalom „Need for Speed”. Iako je prvo izdanje objavljeno 1994. godine od strane „Electronis Arts-a” koji je bio u saradnji i sa drugim studijama koje su doprinele velikom razvoju igrice, ove godine dobijen je nastavak pod nazivom „Need for Speed – Unbounh”, koji je izašao 29. novembra.   

Foto: printscreen/Need for Speed-Unbound trailer

Glavni cilj je da se sakupi što više novca posle svake trke da bi se nadogradio početni auto, ali isto tako i da biste imali dovoljno novca za prijavljivanje na finalnom turniru te nedelje. Nedovoljno skupljen novac do kraja nedelje rezultira vraćanjem jednim danom unazad, što predstavlja šansu da se novac sada prikupi. Tu je naravno i policija koja, ako uhapsi, uzima sav novac do tada zarađen i dan se završava. Sistem nagrade je postavljen tako da sam igrač može da napreduje u dva pravca. Trke preko dana donose novac, preko noći se osvaja reputacija. 

Novac u igrici služi za kupovinu, sređivanje i unapređivanje vozila, ali isto tako može se iskoristiti za doterivanje vozača. Osvojena reputacija znači napredak u nivoima, a svaki sledeći nivo otključava nove stvari za kupovinu. Igra se pretvara u RPG igru o automobilima, jer kupovina i otključavanje automobila, pored prilagođavanja njihovih izgleda, omogućava unapređivanja performansi. 

Centralno mesto je garaža, gde se može srediti vozilo po ličnom ukusu. Svako vozilo se razlikuje po nameni, ali je svakako njihova dorada moguća. Na vožnju utiče mnoštvo faktora među kojima su: tip trke, vrsta podloge, kategorija automobila, a tu su i spoljni faktori, poput policije. Na raspolaganju je, takođe, fokus na driftovanje ili postizanje što boljeg vremena. 

Need for Speed – Unbound je nastao na principu praćenja trenda. Dakle, grafika je inspirisana anime umetničkim motivima kao i efektima crtanih likova sa realističnim okruženjem i automobilima. Ako zavirimo ispod površine, postoji vrlo malo toga u NFS Unboudu-u što je novo i revolucionarno, jer su sve to ideje i mehanike koje smo već ranije videli. 

Neke od prednosti koje možemo navesti su: najlepša grafika do sada na svim konzolama, dobra optimizacija gde nećete imati nekog problema zbog bagova, kao i veliki izbor automobila. Mane su te da je priča cele igrice, kao i gluma, amaterska i da igra veoma podseća na prethodne naslove.

Izvori: adria.ign.com, itnetwork.rsgames-serbia.com

it,Need for Speed,preporuka igrice,igrica,video igrica,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.