Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Koji je vaš komšija iz pakla?

Marija Popović 4.12.2022. Komentari

Pored brojnih legendarnih igrica koje su obeležile naše detinjstvo, ona koja se i sada pominje je „Komšija iz pakla”. Tvorac ove strateške igrice je austrijski izdavač video igara JoWood. Za evropsko izdanje PC računara objavljena je 20. juna 2003. godine, a za GameCube i za Xbox 4. marta 2005. godine. 

Foto: printscreen/Youtube

Igra je sačinjena od dva lika: prvi je veseo i mudar Vudi, dok drugu ulogu zauzima namršten Gospodin Rotvejler (Rottweiler), po kome je igrica dobila naziv, odnosno Komšija iz pakla. Pošto je namrgođeni komšija zadavao nedaće komšiji Vudiju, on je rešio da mu se osveti na najgori mogući način, tako što će od komšijinog života napraviti komičan rijaliti šou. Prvi deo je sastavljen iz tri celine od ukupno 14 epizoda. Prva celina smeštena je u prizemlju i prvom spratu kuće, a svakim pređenim nivoom otvaraju se nove epizode. Druga celina otvara potkrovlje kuće, dok je treća celina podrum, ujedno i kraj igrice. 

Igrač mora pokušati da prošeta Vudija kroz celu kuću. Zadatak je da pronađe elemente koji će kasnije služiti za postavljanje zamki u određenim prostorijama, na koje će nesmotreno nailaziti neraspoloženi komšija. Cilj igrice je pažljivo postaviti pronađene predmete, dok se Gospodin Rotvejler sve vreme šeta kroz svoju kuću. Ukoliko se zadatak uspešno obavi, kao rezultat ćemo gledati realizaciju zamišljenih smicalica. Neke od njih su: klizanje na kori od banane, padanje sa stolice, udar struje.

317716690 3403615379926526 1991309895181901117 n

Foto: printscreen/ Youtube: Neighbours from Hell 

Ljubitelje ove igrice je dve godine nakon objavljivanja prvog dela, obradovalo Komšija iz pakla 2: On Vacation izdanje. Ono što razlikuje prvi od drugog dela jeste da je komšija rešio da ode na odmor, ne sluteći da osveta Vudija nije gotova. Igrače ovde očekuju misije na brodu za vreme krstarenja i lokacije koje su smeštene negde u Kini, Indiji i Meksiku. Pored lokacija, novine su i razne životinje. Pojavljuju se i novi likovi: Olga sa svojim sinom (u koju je Gospodin Rotvejler ludo zaljubljen, iako ga ona tuče i kada nije kriv), kao i njegova mama koju je poveo na putovanje. Cilj, broj epizoda i celina ostaje isti. 

Ono što čini ovu igricu legendarnom jeste odlična grafika, odnosno vizuelno prikazivanje likova i muzička podloga koja je prepoznatljiva i dobro uklopljena. Od igrača se traži da bude snalažljiv i brz, kako bi zauzvrat dobio simpatične i humorističke animacije. 

Izvori: www.sk.rsplay.co.rs

it,preporuka igrice,Neighbours from the Hell,JoWooD,računar,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.