Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Kreiraj aplikaciju za 24 časa

Ana Stojanović 19.10.2022. Komentari

Takmičenje „Hakaton” će se održati u periodu od 4. do 6. novembra na Elektronskom fakultetu i u Naučno-tehnološkom parku. Organizator takmičenja je „SICEF”.

Foto: pexels.com

Hakaton je takmičenje u kome učesnici imaju 24 časa da kreiraju aplikaciju na zadatu temu. Tema je nepoznata sve do svečanog otvaranja takmičenja. Za učešće u takmičenju je potrebno popuniti aplikaciju, nakon čega žiri bira timove. Ciljna grupa Hakatona su studenti. Pravo na učešće imaju osam tima po četiri člana. Svaki član treba da poseduje odgovarajuće znanje iz oblasti računarstva i programiranja. Pre i posle takmičenja održaće se predavanja, čiji predavači su iz uspešnih IT kompanija.

U žiriju su: profesori sa Elektronskog fakulteta, predstavnici IT kompanija i prestavnik SICEF-a. Oni će nadgledati i proveravati rad takmičara, nakon čega će odlučiti koji su timovi najbolji. Prva tri tima mogu dobiti neke od vrednih nagrada. Takmičari su u obavezi da obezbede računare na kojima će raditi, dok će im dodatni monitori i internet mreža biti obezbeđeni. Osim posebnih soba u kojima će timovi raditi, postojaće i zajedničke sobe za obroke, odmor i zabavu. Cilj ovog takmičenja je podsticanje inovativnosti i kreativnost mladih ljudi, kao i da osete šta znači rad u timu i rad pod pritiskom.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti za učešće putem sajta.

it,hakaton,Elektronski fakultet,sicef,Naučno tehnološki park,takmicenje,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.