Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

IT

Bežične slušalice koje su osvojile svet

Nataša Spasovski 16.10.2019. Komentari

Popularnost bežičnih slušalica sve je veća i one su trenutno među najprodavanijim uređajima u svetu. Zahvaljujući njima, možemo bez kabla slušati muziku i gledati seriju, film ili utakmicu na bilo kom uređaju, a da zvuci koji dopiru iz određenih formata nikome ne smetaju.

Foto: www.forbes.com

Bežične slušalice mogu biti infrared, stereo i blutut. Mana infrared slušalica jeste potreba neometanog signala sa prijemnikom, što ih veoma ograničava. Stereo slušalice malo su bolji izbor jer koriste radio frekvencije. Međutim, njihov problem je što signal slabi usled povećanja daljine i može se mešati sa drugim signalima.

Najbolji izbor predstavljaju blutut slušalice. One imaju mnoge prednosti. Savršene su za one koji ne vole kablove. Danas veći broj telefona, televizora, kompjutera ili laptop računara u sebi ima ugrađen blutut. Da bi mogle raditi, potrebno je povezati ih sa drugim blutut uređajem. Ukoliko ste rukovali blututom, ovaj proces vam je verovatno poznat i jednostavan. Sve što je potrebno jeste jedan pritisak na dugme za uključivanje, zatim uključiti blutut na telefonu ili laptopu i upariti ova dva uređaja.

Izvori: itmagazin.infoeconomy.rs.

slušalice,it,uređaj,blutut,izbor,prednosti,mane,bežične slušalice,muzika,zabava,stereo,zvuk,svet,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.