Dvadesetčetvoročasovno takmičenje Hakaton u saradnji sa organizacijom Studenstkog inovacionog centra Elektronskog fakulteta” (SICEF), ove godine biće održano u periodu od 3. do 5. novmebra na Elektronskom fakultetu i u Naučno-tehnološkom parku, a tema je nepoznata učesnicima sve do početka takmičenja.

Ovo je deveti po redu Hakaton i glavni cilj takmičenja je podsticanje inovativnosti i kreativnosti. Takmiče se osam timova sa po četiri člana koji imaju zadatak da stvore originalnu aplikaciju koja će zainteresovati grupu korisnika i imati adekvatnu primenu. Svaki od timova dobija sopstvenu prostoriju za rad opremljenu dodatnim monitorima i pristup internetu.

Ispred organizacije SICEF-a, predsednica organizacije Kristina Vučković ističe da nema promena u principu takmičenja i da dinamika ostaje ista kao i prethodne godine. 

Takmičari mogu da očekuju uzbudljivu atmosferu i iskustvo u timskom radu pod pritiskom s obzirom na to da je potrebno dvadesetčetiri časa da odgovore na zadatu temu, kaže Vučković.

Tokom takmičenja, takmičarima biće obezbeđena hrana i piće, kao i prostorije za odmor i zabavu. Prezentacije radova biće prikazne u Naučno-tehnološkom parku, a po odluci stučnog žirija, prva tri tima odlaze sa nagradama. Prijave su otvorene do 29. novembra, a zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

O autoru