„EU info kutak” u okviru kampanje „Orange the world” organizuje predavanje u sredu, 29. novembra od 17 časova. Predavanje će biti održano u prostorijama „EU info kutka”, a gošća ovog ciklusa je spisateljica, aktivistkinja i publicistkinja Marija Ratković. Razgovor će voditi pesnikinja i filološkinja književnosti Milica Vučković.

Prisutni će imati priliku da se upoznaju sa Marijinim književnim radom, da pitaju, saznaju, podele i diskutuju na sve teme obuhvaćene njenim stvaralačkim idejama i humanističkim angažovanjem.

Marija Ratković se ističe u izražavanju svog ličnog glasa i snažno zastupa prava žena. Njena hrabrost i angažovanost dolaze do izražaja u nizu inicijativa koje sprovodi kako bi podstakla promene u društvu. Ona nije samo posmatrač, već i aktivni učesnik u borbi protiv nepravdi koje žene doživljavaju.

I ove godine, Delegacija EU u Srbiji se pridružuje globalnoj kampanji 16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja promovisanjem osnaženih žena i kroz saradnju sa širom zajednicom protiv fizičkog, verbalnog i/ili socio-ekonomskog nasilja.

Prisustvo je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

O autoru