„Nevladina organizacija „ASTRA” organizuje akciju protiv trgovine ljudima koja se odnosi na vršnjačku edukaciju za sve zainteresovane kandidatkinje i kandidate koji bi nakon treninga sprovodili vršnjačke radionice u osnovnim i srednjim školama u Beogradu i ostalim gradovima Srbije. Trening će trajati dva dana u periodu od 9.00 do 17.00 časova u Beogradu. Rok za prijavljivanje je 17. novembar do 17 časova.”

Ovakva vrsta radionice ima za cilj da se što veći broj osnovaca, srednjoškolaca i mladih, koji su pod najvećim rizikom od trgovine ljudima, upozna sa problemom ljudskog trafikinga, ali i da pored samog saznanja o problemu nauče o načinima prevencije i zaštite kroz interakciju sa vršnjačkim edukatorima/kama.

Na samom treningu mogu se prijaviti svi koji su uzrasta od 18 do 22 godine, ukoliko je učenica ili učenik srednje škole ili studentkinja ili student, ima interesovanja vezana za prava, teme trgovine ljudima, nema tremu od javnog nastupa i želi svojim vršnjacima da prenese znanje o načinima prevencije i borbe protiv trgovine ljudima. Svi prijavljeni biće pozvani na inicijalni intervju, na osnovu čega će 20 izabranih kandidata/kinja biti pozvani da učestvuju.

Potrebno je da svi zainteresovani pošalju CV i motivaciono pismo na imejl adresu: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., kao i naznaku za vršnjačke edukatore i edukatorke. Prethodno iskustvo je poželjno, ali ne i neophodno.

Obuka se organizuje u sklopu projekta Vršnjačka podrška u školama: Aktivni/e protiv trgovine ljudima i podržana je od strane Američke ambasade u Beogradu.

Učešće na treningu je besplatno za sve zainteresovane.

O autoru