Novosadska novinarska škola organizuje dvodnevni trening o rodnim dezinformacijama 15. i 16. marta u Novom Sadu. Predavači na treningu biće menadžerka i novinarka FakeNews Tragača Jelena Jovović, zamenik urednika FakeNews Tragača Ivan Subotić, kao i novinarka Radija Novi Sad i članica mreže Novinarke protiv nasilja Tamara Srijemac. Rok za prijavljivanje je do nedelje, 25. februara. Za trening mogu da se prijave studenti novinarstva, kao i svi oni koji rade ili su angažovani u nekom mediju. Biće primljeno 15 učesnika.

Svi učesnici će imati priliku da steknu znanja i veštine u oblasti rodno odgovornog izveštavanja, rodnih dezinformacija i fektčekovanja lažnih i manipulativnih vesti na osnovu roda. Nakon treninga učesnici će za sajt Novosadske novinarske škole pisati analize studija slučaja o rodnim dezinformacijama, u čemu će ih usmeravati mentorski tim same škole. Za rad na studijama slučaja autorima priča je obezbeđen honorar.

Učešće na treningu je besplatno, a Novosadska novinarska škola pokriće učesnicima troškove puta, obroka i smeštaja.

Ovaj trening organizuje se kao deo projekta Ravnopravno i istinito: dekonstruisanje rodnih dezinformacija u medijima u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Nezavisno udruženje novinara Srbije.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem linka.

O autoru