Asocijacija za afirmaciju kulture organizuje radionicu „Medijska pismenost i medijski dijalozi” u utorak, 25. juna sa početkom od 18 časova. Radionicu će održati direktorka Instituta za medije i različitosti „Zapadni Balkan” Ivana Jelača u Američkom kutku.

Za radionicu se mogu prijaviti studenti, aktivisti, edukatori i profesionalci koji rade u medijima, a cij radionice je da učesnici nauče da promovišu medijsku pismenost i medijsku raznolikost u doba digitalizacije, kao i da prepoznaju lažne vesti, izoštre kritički um i vode smislene medijske dijaloge. 

Senior menadžerka operacija u Asocijaciji za afirmaciju kulture Maja Rubin smatra da će ova radionica omogućiti učesnicima da razviju kritičko razmišljanje, unaprede komunikacione veštine, povećaju svest o medijskoj etici i aktivno učestvuju u društvu.

Verujem da je medijska pismenost ključna veština u današnjem svetu, gde su mladi svakodnevno izloženi velikom broju informacija putem interneta i društvenih mreža. Ova radionica će im pružiti alate za prepoznavanje i razumevanje različitih medijskih poruka, kritičko procenjivanje izvora informacija, svest o manipulacijama u medijima i efikasno izražavanje u produktivnim dijalozima, rekla je Rubin.

Ona dodaje i da mladi treba da iskoriste ovu priliku i da se pridruže radionici, jer je to investicija u njihovu budućnost.

Institut za medije i različitosti Zapadni Balkan je organizacija posvećena rešavanju pitanja vezanih za predstavljanje društvene različitosti u medijima, borbi protiv govora mržnje i promociji medijske pismenosti.

Učešće je besplatno, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem linka.

O autoru