Media i reform centar organizuje školu novinarstva pod nazivom ,,Akademija za razvoj lokalnih medija’’. Svi zainteresovani mogu se prijaviti u periodu do 29. decembra, a sami polaznici će imati priliku da usavrše svoje novinarske veštine i prilagode ih modernom, digitalnom okruženju.

Polaznici će moći da nauče kako da obrađuju različite teme poput intervjua, osnove pisanja teksta, istraživačkog novinarstva, fotografije, društvenih mreža, novinarske etike i medijskog prava. Pored predavanja biće i praktičnih radova koji obuhvataju rad na tekstovima i pisanje. 

Neki od prethodnih predavača bili su Jelena Zorić, Vojislav Stevanović, Ljubica Gojgić i Stefan Marković, a učesnici su radili sa mentorima Jovanom Gligorijević i Aleksandrom Stankovim. Školu je pohađalo stotinu novinara od kojih danas mnogi rade u velikim redakcijama širom zemlje.

Za učešće se mogu prijaviti svi mladi novinari koji su zainteresovani da prošire svoje vidike, kao i studenti novinarstva i srodnih smerova bliskim novinarstvu i komunikologiji.

Prijave se vrše putem imejl-adrese Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.. Neophodno je da učesnik osmisli i navede temu koju želi da obrađuje i da je uz CV pošalje akademiji, uz bliže obrazloženje same teme, kao i razloga zašto želi da pohađa školu. Oni koji prođu prvi krug selekcije biće pozvani na intervju gde će detaljnije razgovarati o svojoj prijavi i školi.

O autoru