Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Javna rasprava o Predlogu strategije za mlade

Magdalena Kostić 6.8.2022. Komentari

Ministarstvo omladine i sporta raspisalo je јavni poziv za učešće u јavnoj raspravi o Predlogu strategije za mlade u Republici Srbiji za period od 2022. do 2030. godine. Javna rasprava se sprovodi od 1. do 19. avgusta, a Predlog strategije za mlade biće tema okruglog stola koji će se održati i u Nišu, u četvrtak 18. avgusta, sa početkom u 12 časova u Oficirskom domu. 

Foto: unplash.com

Strategija za mlade je najvažniji strateški dokument Republike Srbije koji utiče na život mladih u zemlji. Zbog toga svaka mlada osoba ima pravo da iznese svoje mišljenje i bude deo јavne rasprave. Predlog strategije obuhvata oblasti omladinskog rada, prostora za mlade, aktivno učešće mladih, lični razvoj mladih i zdravlje i blagostanje mladih. Pored okruglih stolova, istovremeno, svi zainteresovani moći će da iznesu svoj stav i informišu se putem Instagram lajva na stranici Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS), putem mejla  i porukom na svakoj društvenoj mreži KOMS-a, u periodu od 8. do 12. avgusta. Sve pristigle komentare KOMS će prikupiti i uputiti Ministarstvu omladine i sporta na zvanično utvrđen način.

Osim Niša, gradovi u kojima će se održati javne rasprave su: Beograd, Novi Sad, Kosovska Mitrovica, Užice i Novi Pazar. Prijave za prisustvo okruglim stolovima su neophodne i šalju se putem mejla , uz navođenje imena, prezimena i organizacije iz koje se dolazi.

društvo,mladi,strategija za mlade,javna rasprava,koms,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.