Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Otvorene prijave za drugu „Danasovu školu novinarstva”

Sara Stojčić 26.7.2022. Komentari

Redakcija lista i portala „Danas” otvorila je prijave za drugu po redu „Danasovu školu novinarstva”. Program traje četiri meseca, a njime je obuhvaćen i teorijski i praktični deo. Počinje od 1. septembra, a prijave su otvorene do 15. avgusta. Ovaj kurs će se održati u prostorijama redakcije ovog lista u Beogradu. 

foto: unsplash.com

Četvoromesečni kurs se sastoji iz dva dela. U prvom mesecu, polaznici kursa će ispratiti deset predavanja u trajanju od po tri sata koja će voditi novinari i urednici redakcije Danas. Druga polovina kursa podrazumeva da će obučavani novinari imati priliku da steknu praktično znanje. Praksa je usmerena na štampano izdanje i portale po rubrikama, u zavisnosti od potencijala i interesovanja polaznikaOni će, osim osnovnih znanja pisanja vesti i izveštaja, učiti i o novim platformama i formatima, o onlajn novinarstvu, kao i o načinu na koji mediji koriste društvene mreže za svrhe informisanja. Pored toga, dobiće priliku da rade u svakodnevnoj redakcijskoj atmosferi sa profesionalcima.

Broj polaznika ograničen je na deset novinara, koji će, kao i novinari iz generacije prve Danasove škole, dobiti priliku za zaposlenje nakon završetka. Kraj škole planiran je za decembar. Prijave se sastoje iz CV-a i motivacionog paragrafa koji treba sadržati do 200 reči, a treba ih dostaviti do 15. avgusta, na imejl adresu: . Izabrani kandidati biće kontaktirani do 25. avgusta.

Projekat Danasova škola novinarstva se sufinansira sredstvima iz budžeta Republike Srbije, Ministarstva za kulturu i informisanje.

 

društvo,Danas,Danasova škola novinarstva,novinarstvo,kurs,prijave,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.