Prijava

[SDL] Studentski Dnevni List

Pretraga

Društvo

Mališani u ulozi Koko Šanel i Kristijana Diora

Petra Stamenković 25.6.2022. Komentari

EU info-kutak je u subotu 25. juna održao radionicu pod nazivom „Upoznajmo Francusku – mali dizajneri”. Radionica je bila namenjena najmlađim kreativcima, u uzrastu od 6 do 12 godina.

Foto: Dejan Sokolović

Modna dizajnerka Jelena Dimitrijević uvela je mališane u modni svet upoznavši ih sa najuticajnim ličnostima iz francuske mode, poput Koko Šanel i Kristijana Diora. S obzirom na to da je Koko Šanel bila jedna od prvih svetskih dizajnera koja je kreirala šešire i po njima postala poznata, mališani su kao prvi zadatak imali da osmisle svoj šešir. Najrazličitije palete boja krasile su šešire mališana, koje su oni ručno napravili.

Nakon šešira usledio je drugi zadatak, a to je bilo dizajniranje cegera. Mali kreativci su imali svu slobodu da izrade cegere po svojoj želji, kako bi ovog leta mogli da nose najoriginalnije torbe po plaži ili u gradu. Još jedan vid zanimacije koji su mališani imali tokom rada bilo je učenje francuskih reči. Volonteri u Francuskom institutu Milena i Nikola zabavljali su mališane tako što su ih učili kako da kažu na francuskom reči poput ceger, šešir...

Mališani su svoje cegere i šešire poneli kući, kao nagradu za njihov kreativni rad.

društvo,EU info kutak,dizajniranje,francuska moda,kreativnost,

Komentari

Morate biti registrovani i prijavljeni da biste ostavili komentar.